Jong PSV verliest van Derby County

Aanstaande maandag is een belangrijke wedstrijd voor Fortuna Sittard. Bij winst tegen Jong Psv in Eindhoven doet Fortuna Sittard namelijk mee voor de winst van de eerste periode, welke dan beslist kan worden in het thuisduel tegen FC Emmen.

De “jong teams”  zijn een verschrikking voor de competitie, daar er geen peil op te trekken valt of ze nu spelers van 5 miljoen op zetten of een talentvolle a jeugd speler. Tegen Ajax en Utrecht kreeg Fortuna Sittard hier al de zure rekening voor gepresenteerd. Jong PSV speelde deze week (donderdag) in de Premier League International Cup. De Premier League International Cup is een Engels jeugdtoernooi waar 24 teams aan meedoen, met spelers onder de 23 jaar: twaalf teams uit Engeland en twaalf uit andere Europese landen.

De Eindhovenaren traden donderdag avond aan tegen de beloften van Derby County, maar moesten in die ploeg met 2-1 hun meerdere erkennen. De eerste kansen van de wedstrijd waren voor Jong PSV, maar die werden niet ingeschoten. Vervolgens kreeg Derby County een penalty die benut werd, en niet veel later werd ook de 2-0 binnen geschoten. Na de rust lukte het Jong PSV om iets terug te doen, ook middels een strafschop. Aanvoerder Albert Gudmundsson tikte die binnen. Jong PSV startte nog een hevig offensief om de gelijkmaker te maken en zo een puntje uit het vuur te slepen, maar dat mocht niet meer baten, het bleef 2-1.

Op 23 december staat voor Jong PSV pas de tweede groepswedstrijd op het programma, dan tegen Sunderland. Opstelling Jong PSV: Van Osch, Van Vlerken, Van Bruggen, Obispo, Carolina, Rigo, Paal, Rosario, Gudmundsson, Beto da Silva, Laursen

​Bron: http://www.dcfc.co.uk/news/article/2016-17/u23-report-derby-county-2-1-psv-3322889.aspx?