Novakovich, Koot en Racing Genk

Het is weer winterstop, Tijd dus voor de broodnodige digitale vitamines. Tijd voor een update van de laatste nieuwtjes en geruchten.

Rowen Koot
Voor Rowen Koot, de derde keeper van Fortuna Sittard, zit het seizoen er zo goed als zeker op. De jongeling liep vlak voor de winterstop een beschadiging op aan zijn meniscus van zijn linkerknie en is daaraan met succes geopereerd. Desondanks moet hij nog zo’n drie tot vier maanden revalideren en dan nog speelritme opdoen, waardoor het seizoen voor de goalie vrijwel over is.

“Na een redding op de training verdraaide Rowen zijn knie bij het opspringen. De MRI-scan bevestigde ons vermoeden, namelijk een beschadigde meniscus zonder verder letsel van de kniebanden”, laat Jeroen Dieteren, hoofd van de medische staf Fortuna Sittard, weten over de diagnose. Op oudjaarsdag werd de knie van Koot gehecht tijdens een operatie: daarom moet hij de komende maanden toekijken.

Fortuna oefent in Spanje 
Vanaf vandaag waaieren de Eredivisieclubs voor trainingskampen weer uit over Zuid-Europa. Van de 18 clubs slaat alleen VVV zijn tenten op in Nederland (Den Haag). 17 clubs kiezen voor een retourtje zon. Fortuna Sittard gaat van 5-10 januari naar de Costa Blanca in Spanje, om precies te zijn gaan de Sittardenaren op trainingskamp  tussen Altea en Benidorm; naar het plaatsje L’Alfàz del Pi. Op donderdag nemen we het vervolgens op om 14 uur op tegen Racing Genk (locatie nog te bevestigen).

Transfers?
Hofland zegt vertrouwen te hebben in de huidige selectie. Hij vindt het daarom niet noodzakelijk dat er versterkingen worden aangetrokken. “We hebben bewezen dat we met deze selectie goed kunnen presteren.” Volgens Hofland gaat Fortuna alleen de transfermarkt op als zich een ‘buitenkansje’ voordoet. “Er wordt wel aan spelers van ons getrokken”, geeft hij toe.

Andrija Novakovich mogelijk vast naar Fortuna Sittard?
De 22-jarige lange centrumaanvaller stapte tijdens de zomerse transferwindow als een van de dertien nieuwelingen binnen bij de promovendus. De Amerikaanse international is voor een jaar gehuurd van Reading, de Engelse club uit de Championship.  “Uit de Eredivisie meldden zich meerdere clubs. Reading was bereid me opnieuw te verhuren, als ik daar een nieuw contract tot medio 2020 tekende.”  aldus Novakovich. Inmiddels lijkt Reading geld nodig te hebben en is een verkoop van de amerikaan mogelijk bespreekbaar. Trek gerust ook uw eigen conclusies, zie de tweet hieronder.

Geef een reactie