Novakovich, Koot en Racing Genk

Het is weer winterstop, Tijd dus voor de broodnodige digitale vitamines. Tijd voor een update van de laatste nieuwtjes en geruchten.

Rowen Koot
Voor Rowen Koot, de derde keeper van Fortuna Sittard, zit het seizoen er zo goed als zeker op. De jongeling liep vlak voor de winterstop een beschadiging op aan zijn meniscus van zijn linkerknie en is daaraan met succes geopereerd. Desondanks moet hij nog zo’n drie tot vier maanden revalideren en dan nog speelritme opdoen, waardoor het seizoen voor de goalie vrijwel over is.

“Na een redding op de training verdraaide Rowen zijn knie bij het opspringen. De MRI-scan bevestigde ons vermoeden, namelijk een beschadigde meniscus zonder verder letsel van de kniebanden”, laat Jeroen Dieteren, hoofd van de medische staf Fortuna Sittard, weten over de diagnose. Op oudjaarsdag werd de knie van Koot gehecht tijdens een operatie: daarom moet hij de komende maanden toekijken.

Fortuna oefent in Spanje 
Vanaf vandaag waaieren de Eredivisieclubs voor trainingskampen weer uit over Zuid-Europa. Van de 18 clubs slaat alleen VVV zijn tenten op in Nederland (Den Haag). 17 clubs kiezen voor een retourtje zon. Fortuna Sittard gaat van 5-10 januari naar de Costa Blanca in Spanje, om precies te zijn gaan de Sittardenaren op trainingskamp  tussen Altea en Benidorm; naar het plaatsje L’Alfàz del Pi. Op donderdag nemen we het vervolgens op om 14 uur op tegen Racing Genk (locatie nog te bevestigen).

Transfers?
Hofland zegt vertrouwen te hebben in de huidige selectie. Hij vindt het daarom niet noodzakelijk dat er versterkingen worden aangetrokken. “We hebben bewezen dat we met deze selectie goed kunnen presteren.” Volgens Hofland gaat Fortuna alleen de transfermarkt op als zich een ‘buitenkansje’ voordoet. “Er wordt wel aan spelers van ons getrokken”, geeft hij toe.

Andrija Novakovich mogelijk vast naar Fortuna Sittard?
De 22-jarige lange centrumaanvaller stapte tijdens de zomerse transferwindow als een van de dertien nieuwelingen binnen bij de promovendus. De Amerikaanse international is voor een jaar gehuurd van Reading, de Engelse club uit de Championship.  “Uit de Eredivisie meldden zich meerdere clubs. Reading was bereid me opnieuw te verhuren, als ik daar een nieuw contract tot medio 2020 tekende.”  aldus Novakovich. Inmiddels lijkt Reading geld nodig te hebben en is een verkoop van de amerikaan mogelijk bespreekbaar. Trek gerust ook uw eigen conclusies, zie de tweet hieronder.

11 thoughts on “Novakovich, Koot en Racing Genk

 1. Met Reading in degradatienood is dit een erg slimme move van Fortuna, mits waar. In het Championship krijg je als club min. 40 mln pond TV-gelden (!). Bij degradatie naar League One wordt dat stukken minder, al zitten daar voldoende clubs die een spelersbudget hebben waar in Nederland alleen de top 5 bovenuit komt.

  Zou echt een major coup zijn als dit lukt. In de zomer ben je kansloos. COYYG!

 2. persoonlijk vind ik in de tweet niks staan wat daarop wijst. Lijkt er meer op dat reading Novakavich wil verkopen en dan de huurovereenkomst met Fortuna opzegt. Ik denk niet dat Fortuna het bedrag kan betalen wat Reading voor novakovich wil ontvangen.

  Ik denk dat de kans dus groter is dat we nova helemaal niet meer terug zien na de winterstop

 3. ja dat kan dan moet Reading alleen een bedrag aan Fortuna betalen voor contractbreuk. Als Reading genoeg krijgt voor Nova zullen ze dat gewoon doen.

  1. Volgens mij staat dit er helemaal niet zoals jij suggereert Paul.
   Maar hoe dan ook, we weten allemaal dat contracten niet zoveel voorstellen in de voetballerij en dat, zoals helaas in de sport het geval is tegenwoordig, het geld bepaald is. We zullen zien. Ik hoop natuurlijk dat de gehele selectie in tact blijft. Daar gaan we het zeker mee redden dit seizoen.

   1. ik zeg ook niet dat dat er staat. Ik zeg dat het erop lijkt dat Reading Nova wil verkopen en dat kan aan iedereen zijn. En aangezien IK denk dat Fortuna Nova niet kan betalen is de kans groter dat Nova na de winterstop niet meer voor ons speelt dan dat we hem kopen.

    1. Je kan niet zomaar als club een speler verkopen terwijl die verhuurd is. Nova blijft gewoon bij Fortuna tot het einde van het seizoen. Enigste verandering op korte termijn is dat Fortuna hem definitief overneemt.

     1. dat kan zeker wel als er maar geld tegenover staat. Alles is af te kopen.

 4. Het is niet gebruikelijk om dat te doen. Fortuna heeft een overeenkomst gesloten voor een huur tot het einde van het seizoen. Alleen als Reading+speler en Fortuna er mee instemmen kan zoiets plaats vinden. Gaat dus niet gebeuren.

 5. Het huurcontract voor dit jaar zal ongetwijfeld gerespecteerd worden. De situatie voor volgend jaar is alleen onduidelijk en een mogelijkheid is wellicht aanwezig om hem over te nemen. Voor de kerst is een nieuwe trainer aangesteld (Jose Gomes) en hij vindt de selectie te groot. Door spelers te verkopen/verhuren (o.a. Pelle Clement, Darren Sidoel) wil hij ook geld vrijmaken om zijn eigen aankopen te doen.

Geef een antwoord