Muurschildering Ricksen Side onthuld

In de afgelopen weken heeft het Fortuna Supporters Collectief een muurschildering van 450 m2 gerealiseerd op de Ricksen Side, hoog achter de goal waar ons elftal zo graag naartoe voetbalt. Een bekende zin uit ons clublied ‘Nao Veure Fortuna’, in gigantische geel-groene letters afgebeeld, samen met een fotorealistisch portret van de naamgever van deze tribune: Fernando Ricksen.

Gisteravond werd de muurschildering voorafgaand aan de wedstrijd tegen RKC Waalwijk (6-0 winst) onthuld, door een delegatie van het Fortuna Supporters Collectief samen met Ron Quaedvlieg en Isitan Gün namens Fortuna Sittard.

“ Waat kan ós gebeure, veer zeen neit te sjlaon!”, een zin van toepassing op alles wat met Fortuna Sittard te maken heeft. De onverzettelijkheid op het veld, de veerkracht van de BVO en natuurlijk de eeuwige steun van een trouwe achterban.

De overeenkomsten met het levensmotto van Fernando Ricksen, getatoeëerd op zijn buik, zijn ook treffend: “ I am a warrior, a warrior with fighting spirit. I will never give up and never surrender. ” Knokkend tegen de vreselijke ziekte ALS, maar zeker ook door zijn vechtlust op het veld, is Fernando een toonbeeld van onverzettelijkheid en een voorbeeld voor velen. Zijn afbeelding groot in het midden van de muurschildering is dan ook een perfecte match met de zin uit het clublied.

Fortuna Sittard is ook blij met de sfeerverhogende activiteiten van de supportersvereniging. Isitan Gün licht toe: “ I would like to thank the Supporters’ Club for realizing this exemplary project. I see this wonderful initiative as a symbol of many fundamental values that Fortuna represent; creativity, compassion, hard work, cooperation, a beautiful manifestation of an idea being executed. Therefore for me it is more than a mural drawing, it embodies artistic beauty, wisdom and strength. From this day on, I know that every time I look on the Ricksen Side and see the mural, I will be remembering this very day, full of pride and gratitude for everyone who has made this day possible. We have the best fans in the world and I will always give 100% to make sure that they are proud of their club as I am of them. ”

Het Fortuna Supporters Collectief is erg tevreden dat het project uiteindelijk zo soepel is verlopen. “Ieder schilderij heeft een canvas nodig. We waren als supportersvereniging ontzettend blij met de toestemming van de club om dit project op te starten. Dat er vervolgens ook de tijd wordt genomen om mee te denken en te ondersteunen waar mogelijk is een bevestiging dat de samenwerking tussen club en supporters gesmeerd loopt”, aldus Rick Gruijters, bestuurslid van het Fortuna Supporters Collectief. “Verder bedanken we ook de bedrijven die mee hebben geholpen deze gigantische muurschildering tot stand te brengen. Er is een ‘making of video’ en een nieuw magazine in de maak, hierin gaan we deze bedrijven zeker in het zonnetje zetten!”

Tot slot, wat zou Fernando Ricksen vinden van zijn portret in het stadion? Vanuit Spanje laat hij weten: “Toppppp!! Het is een ontzettende eer om zo in het stadion afgebeeld te worden. Als speler van Fortuna Sittard ging ik voor het hoogst haalbare, dat is jullie met dit project ook zeker gelukt!”

Onderstaande de foto’s en klik hier voor een echte Making-of Movie.