Nog eentje…….VVV away

Met de Kerstdagen voor de boeg treden zondag VVV-Venlo en Fortuna Sittard aan voor hun laatste wedstrijd voor de winterstop. In stadion de Koel zal Fortuna haar derde derby van het seizoen gaan afwerken na Roda thuis (0-2 verlies) en MVV away (0-1 winst).

Dat het bij beide clubs rommelt mag wel duidelijk zijn. De thuisclub allereerst…met een 11e plek in de stand presteren de Venlonaren niet naar verwachting en wordt de beschuldigende vinger al langere tijd gewezen in de richting van de trainer, ex ADO Den Haag trainer, Maurice Steijn. De aanvaring die hij dan ook had met spits Aziz Khalouta afgelopen week, zal hier geen goed aan gedaan hebben. De inmiddels her en der gepubliceerde excuses van Khalouta komen dan ook onder het kopje ´wenselijk´, maar of ze oprecht gemeend zijn is maar de vraag. Wij kennen Aziz natuurlijk allemaal nog van de twee seizoenen die hij bij onze club speelde en waar hij tot verrassing van velen, zeer vaak en makkelijk het doel vond. Persoonlijk vond ik dan de twee doelpunten bij MVV afgelopen seizoen van grootse schoonheid. Verder heeft Steijn ook aanvaller Otsu te kennen gegeven dat hij mag gaan wieberen. De speler wenste te verkassen naar Japan en toen VVV-trainer Steijn dit ter ore kwam, heeft hij hem medegedeeld dat hij onmiddellijk mag vertrekken.

Naast Khalouta herbergt VVV natuurlijk nog meer oud Fortunezen, wat te denken van Wim Dusseldorp (ex-trainer), Joeri Schroyen en Quinn Kruisen (ex-spelers) en Danny Wintjens (ex-keeper).

VVV, zeker ook niet in de sterkste vorm de laatste weken (verlies van Achilles en in de beker van PEC/Zwolle) is thuis dan wel een club die niet makkelijk te verslaan is. Echter blijkt uit de voorbeschouwing van L1, die we elders zagen, dat in 4 van de 5 derbies tot nu toe de uitploeg een resultaat behaalde. Wellicht enige hoop voor onze groengelen. De opstelling van VVV-Venlo, zoals je nu voluit moet schrijven, is mij niet verder bekend maar wellicht vinden we die nog terug.

Dan Fortuna Sittard zelf….na een spectaculaire maar jammerlijk verloren thuiswedstrijd tegen FC Oss moet het dan maar weer gebeuren in een uitwedstrijd.  Nog één keer alles geven voor de kalkoen op tafel kan. Met plek 18 kan denkelijk niemand tevreden zijn en het is dan ook te hopen dat we na de winterstop de weg naar boven zullen gaan inzetten. Dit zal echter afhankelijk zijn van het intact blijven van de selectie in combinatie met wat aanvullingen, zeker in aanvallend opzicht.

De ziekenboeg is inmiddels redelijk gevuld aan het raken. De blessure van Jordi Briels is van dien aard dat wij hem pas eind januari / begin februari weer terug verwachten op het veld. Verder zijn ook voor morgen Ramon Voorn (liesblessure en wellicht ook enige weken uit de roulatie) en Tomas Overhof (gekneusde rib) niet inzetbaar. Donny de Groot lijkt ook niet fit te zijn en ook voor hem komt de winterstop als geroepen, al trainde hij wel deze ochtend mee. In welke samenstelling we gaan spelen, geen idee. Morgen maar afwachten en huiveren zou ik zeggen.

​Groengeel zal in Venlo gesteund worden door ruim 200 supporters die zich zondagmiddag met de zoveelste buscombi richting het Venlose begeven. Ook voor hun breekt dan de winterstop aan en kan de keel weer ff rust krijgen en de gemoedstoestand hopelijk weer wat opgekrikt worden. Een eerste seizoenshelft met toch zeker tegenvallende resultaten, die we voor het grootste deel, snel willen vergeten.

De leiding zal in handen zijn van scheidsrechter Higler , eenieder die wel eens VI kijkt op tv, weet wel hoe over hem wordt gepraat en geschreven. Midweeks keurde die nog een doelpunt goed, waarij de bal duidelijk niet over de lijn was. Maar het kan erger….in Belgie werd afgelopen weekend voor een corner gefloten nadat de bal gewoon mooi in doel verdween. Laten we maar hopen dat ook hij zich revancheert…….Assistent scheidsrechters zijn dhr. Bexkens en Boonman. De man die langs de lijn, die de coaches binnen de lijnen mag houden, is dhr. Bijl.

VVV-Venlo tegen Fortuna Sittard, zondag vanaf 14.30u in stadion de Koel.

Fortuna SC, Harald