Ode aan de fan: Voetbal is van ons!

Voetbal anno 2011. Er zijn veel verschillende voetbalwerelden, maar helaas delen we allemaal één nieuwe wereld: die van de regelgeving en commercie. Het voetbal anno 2011  wordt volledig gedomineerd door taakstraffen, stadionverboden, voetballen op maandavond, onzinnige buscombi’s, een voetbalwet die groepen burgers zomaar mag oppakken en ja..ook autocombi’s waardoor je 3 biljetten nodig  hebt om een wedstrijd te bezoeken..zoals Fortuna tegen Sparta bijvoorbeeld.  Ons voetbalhart maakte dan ook een klein sprongetje, als dat biologisch gezien tenminste kan, van geluk  toen we op onze eigen stamkrukken in de Gats twee oer-rotterdammers zagen zitten. Hadden we laatst al een groepje fanatieke Helmonders die invulling gaven aan de ware voetbal beleving, vandaag dus ook twee Spartanen. Zo simpel is het. Je pakt vrij, kust het vrouwtje goedendag, je haalt je kameraad met de auto op en binnen 2 uur ben je op de plaats van bestemming; de stad van de tegenstander. Je geniet, ervaart andere voetbalculturen, krijgt nieuwe inzichten en je babbelt met de plaatselijke loco’s. Zo hoort voetbal te zijn!!!

De boys bleken van ITWM te zijn, insiders weten dan dat je voor deze traditievolle club alleen maar respect kunt hebben, want in een stad spartafan te zijn  waar zo’n beetje iedereen voor Feyenoord is, lijkt ons geen makkie. Maar dan vergissen we ons. Feyenoord blijkt daar dezelfde gevoelens op te roepen als wij krijgen bij de naam *oda.  De “boeren van Zuid” kunnen niet tippen aan “de heren van Spangen”. Fijntjes help ik de gasten eraan herinneren dat Spangen tegenwoordig toch wat anders oogt (he stijn J ) . Ach, vroeger was alles toch beter?  De emotie heerlijk en de verhalen zijn nog prachtiger. Heerlijk. Fortunahome gaat dan ook met een goed gevoel naar de wedstrijd en neemt zich voor dit seizoen nog twee van zo’n trips te gaan maken. Voetbal is van ons!

In het stadion zitten 2753 die-hards. Fans die nog niet met een kanon weggeschoten kunnen worden. Ze worden te pas en te onpas uitgelachen, beschimpt en worden meelijwekkend of meewarig aangekeken. Maar ze staan er wel maar mooi na 10 jaar laatste te staan, na 3 ingrijpende reddings-saneringen, na  een bloedstollend juridisch traject tav het terug krijgen van de onterecht afgenomen licentie, na 3 FC Limburg fusiepogingen over de hoofden van deze fans heen en na jaren van dubbeltjes en eurotjes ophalen…. staan die fans er gewoon nog steeds. Kop omhoog, sjaal om de nek en trotse blik in de ogen. Ooit zullen ook wij glorie kennen en dan zullen de “meelopers” die nu naar andere clubs gaan kijken weer vrolijk bij ons aansluiten en die zijn dan uiteraard zeer welkom in onze familie, maar alleen die 3000 die-hards die nu trouw hun club actief blijven volgen weten dan diep in hun hart wie zich Fortuna Supporter mag noemen….. Voetbal is van ons!

De twee Spartanen en hun omwisselbiljetten!

haha..omwisselen kan..voor een TOF lidmaadschapskaart dan wel he 🙂

een bevrijdend moment

yeeeeeeeeeeeeeesssssssssssssssssssssssssssssssssss..het hart maakt een spongetje

Die-hard supporters!!

deze vlag hangt er al de hele eeuw!

Voetbalfans zien er zo uit beste RTL7 !

of zo 🙂 yeah Voetbal is van ons!