Preview FC Twente- Fortuna Sittard

Zaterdag 7 mei om 18.45 speelt Fortuna een uitwedstrijd in Enschede, het was de openingswedstrijd van het huidige seizoen. Weet Fortuna belangrijke punten te behalen of is Twente degene die de punten thuis houdt?

FC Twente
Fc Twente speelt een prima seizoen en staat momenteel op de 4e plek in de ranglijst, een zeer prettige uitgangspositie. Het was het eerste duel van het huidige seizoen, Fortuna wist in Sittard de punten thuis te houden, mocht het lukken om te winnen in Enschede dan zijn we de enige ploeg die 6 punten heeft behaald tegen Twente. Iets wat de tegenstander natuurlijk koste wat kost wil voorkomen want de thuisploeg moet winnen in de strijd om Europees voetbal. Twente zal zich sowieso willen revancheren voor het gelijkspel van afgelopen weekend tegen Heracles en gaat het duel met vertrouwen tegenmoet. In een uitverkocht stadion heeft het sowieso het thuisvoordeel. Kik Pierie keert terug bij de selectie. In Enschede pakken de resultaten uit het verleden voor Fortuna zelden goed uit, de laatste overwinning daar dateert van 35 jaar geleden.

Fortuna Sittard
Afgelopen weekend werd de goede reeks die Fortuna gestart was onderbroken. Thuis werd kansloos verloren van Feyenoord, op zich niet erg want het kwaliteitsverschil was wel heel duidelijk maar het is wel zeer belangrijk om de goede lijn te hervatten voor de resterende 3 duels. Komende speelronde heeft Fortuna van alle mogelijke degradatiekandidaten de lastigste tegenstander dus het is zaak om met een goed gevoel de laatste wedstrijden in te gaan. Trainer Ultee beschikt over een nagenoeg fitte selectie, Martin Angha werd in het duel tegen Feyenoord preventief al vroeg gewisseld, met resultaat want hij keert zaterdag terug in het team. Dit geldt eveneens voor George Cox die een tijd afwezig was vanwege een enkelblessure, enige onzekerheid blijft Dimitrios Siovas, niet de minste. Ultee is zich bewust van het programma van de concurrentie deze speelronde maar benadrukt hoe belangrijk het is om de rust te bewaren, psychologisch gezien zou een punt in Enschede heel veel doen richting de laatste twee speelrondes want dan blijft Fortuna op een veilige positie. Uiteindelijk gaat het natuurlijk om de stand na 34 wedstrijden.

Vermoedelijke opstelling: van Osch, Tirpan, Angha, Samaris, Cox, Duarte, Flemming, Tekie, Noslin, Gladon en Seuntjens

Waar het stadion van FC Twente is uitverkocht reizen er ook de nodige Fortunezen mee om de ploeg te steunen. Voor degenen die niet in het stadion zijn is het duel live te volgen op ESPN2. De wedstrijd staat onder leiding van arbiter Jochem Kamphuis.

Geef een reactie