Preview Feyenoord- Fortuna

Na een doordeweekse speeldag in de beker is het zaterdag 22 oktober om 16.30 uur tijd voor weer een uitwedstrijd, twee op rij in Rotterdam te beginnen tegen Feyenoord.
Een pittige wedstrijd maar in het verleden eerder gebleken niet onmogelijk om te stunten, gaat het Fortuna lukken of komt er een einde aan de ongeslagen reeks in de competitie?

Feyenoord
Feyenoord draait tot nu toe een prima seizoen en de ploeg uit Rotterdam bevindt zich dan ook op een 3e plek met slechts 1 punt minder dan huidige nr. 2 PSV en slechts 2 punten minder dan huidige koploper Ajax. Afgelopen weekend werd er knap gewonnen van AZ, die op moment van spelen bovenaan de ranglijst stonden. Trainer Arne Slot wil echter nog niets horen over een makkelijk programma tot aan de winterstop en uitzicht om mogelijk winterkampioen te worden. De laatste 6 ontmoetingen in alle competities tussen Feyenoord en Fortuna eindigden in winst voor Feyenoord, het lukte de Rotterdammers echter nooit om 7 keer op rij te winnen van Fortuna. Na alle ophef rond Orkun Kökçü afgelopen week zal hij gewoon als aanvoerder spelen in het duel tegen Fortuna. David Hancko zal naar verwachting terug aansluiten bij de selectie, hoe lang hij kan spelen zal echter nog moeten blijken.

Fortuna Sittard
Fortuna verloor afgelopen woensdag het eerste duel onder Julio Velasquez, dit in de bekerwedstrijd uit tegen NEC. Inmiddels is er voldoende geschreven over dit duel, na uitschakeling kan de focus volledig op de competitie en met het duel tegen Feyenoord staat er een pittige wedstrijd op het programma. Trainer Velasquez is zich hiervan bewust en geeft aan dat Fortuna vooral karakter en moed zal moeten tonen. Naar verwachting zal de Spaanse trainer voor het duel tegen Feyenoord terugvallen op de spelers die voorgaande competitiewedstrijden eveneens starten. Deroy Duarte is sowieso nog niet voldoende hersteld van zijn blessure en ook de nekblessure van Dimitrios Siovas blijkt langer herstel te vergen dan verwacht, deze spelers ontbreken sowieso tegen Feyenoord. Achter de namen van Tijani Noslin en Dogan Erdogan staat een vraagteken.

Mogelijke opstelling: Pandur, Pinto, Navarro, Guth, Cox, Ferati, Özyakup, Embaló, Seuntjens, Vita en Yilmaz.

Het duel in Rotterdam staat onder leiding van Pol van Boekel die vanuit Zeist ondersteuning krijgt van Dennis Higler. Er reizen 567 supporters mee om Fortuna te steunen, voor degenen die thuis kijken is het duel live te bekijken op ESPN1.

Geef een reactie