Preview Fortuna Sittard- ADO Den Haag

Speelronde 23 in de Eredivisie: Geel Groen tegen Groen Geel. Een clash tussen de huidige nummer 10 en de huidige nummer 17. Voor de één belangrijk om proberen weg te komen uit de degradatiezone en voor de ander een kans om door te schuiven naar het linker rijtje, wie gaat er met de punten vandoor?

Op zaterdag 20 februari treft Fortuna de enige andere club in het betaald voetbal met dezelfde clubkleuren namelijk Ado Den Haag.

De ploeg van trainer Ruud Brood bevindt zich op dit moment op een plek op de ranglijst die gelijk staat aan directe degradatie, iets wat iedereen die Ado een warm hart toedraagt zal willen voorkomen. Met 13 punten staat de ploeg uit Den Haag op gelijke hoogte met Willem 2 in punten en 6 punten verwijderd van de veilige plek 15, dus zeker geen onmogelijk streven. Waar Brood nog geen beroep kan doen op Daryl Janmaat die nog kampt met een blessure zit Nasser El Khayati zaterdag wel bij de wedstrijdselectie. De speler die voor zijn vertrek enorm belangrijk was voor Ado is fit genoeg, of hij ook direct zijn oude niveau behaalt is onduidelijk maar voor de trainer is er geen twijfel over mogelijk dat hij bij de selectie zit en wellicht zal hij zelfs in de basis starten. Daar Ado graag wil aansluiten bij de ploegen die boven hen staan en Fortuna in een zeer goede flow zit verwacht de trainer een wedstrijd vol strijd, woorden waar Fortuna trainer Sjors Ultee zich bij aansluit.

Ultee geeft aan een lastige wedstrijd te verwachten vanwege het feit dat Ado een aantal spelers aan de selectie heeft toegevoegd die weten wat de belangen zijn en ook met deze situatie kunnen omgaan maar ook zeker vanwege het slechte veld in Sittard. Hij verwacht een vechtwedstrijd maar heeft wel voldoende vertrouwen in het kunnen van zijn spelers om te denken dat er iets te halen moet zijn in dit duel. Fortuna zit in een hele goede flow en beschikt over een fitte selectie, iets wat zelfs een soort luxe probleem is op dit moment want er zijn enkele nieuwelingen gehaald in de winter die tijdens trainingen hebben laten zien gedreven te zijn. Daarnaast geeft Ultee aan dat als er iets meer gehaald kan worden dit seizoen deze wedstrijd gewonnen dient te worden, iets waar de spelers gemotiveerd voor zijn na de winst tegen Sparta.

Verwachte opstelling: van Osch, Tirpan, Angha, Janssen, Cox, Tekie, Rienstra, Flemming, Seuntjens, Polter en Semedo.

Een belangrijke wedstrijd voor beide clubs met verschillende belangen, wie trekt er aan het langste eind en krijgt de punten? De wedstrijd staat onder leiding van Bas Nijhuis en is live te zien op ESPN1.

Geef een reactie