Preview Fortuna Sittard- Ajax Amsterdam

Aanstaande dinsdag, 21 september, speelt Fortuna na een interlandbreak en 2 uitwedstrijden eindelijk weer een thuiswedstrijd. Tegenstander van de avond is de huidige koploper Ajax. Op een tijdstip dat voor de werkende mens haasten geblazen is zal Fortuna moeten trachten de schade te beperken of hopen op een offday aan Amsterdamse zijde.

Ajax Amsterdam
De tegenstander van speelronde 6 beleefde een geweldige week na eerst te winnen van Sporting Portugal in de CL en vervolgens Cambuur op te rollen met maar liefst 9-0. Met een begroting die meer dan 20x de begroting is van Fortuna maar ook vele malen groter dan andere clubs is het logisch dat Ajax standaard bovenin meedraait. De selectie van de Amsterdammers is breed genoeg om drukke periodes op te vangen dus er zal ongetwijfeld gerouleerd worden, het is dan ook gissen welke 11 namen er aan de aftrap zullen verschijnen. De fans van Ajax rekenen er in elk geval op dat ze de uitslag tegen Cambuur van afgelopen weekend gaan evenaren. Afgelopen seizoen werd het echter slechts 2-1 dus of dat gaat gebeuren ligt niet in de lijn der verwachting. Aan Ajax zijde 1 speler met een Fortuna verleden, uiteraard is dat Perr Schuurs.

Fortuna Sittard
Fortuna wist afgelopen weekend in en tegen Heerenveen niet veel te creëren voorin waardoor het nipt verloor met 1-0. Fortuna trainer Ultee weigert zich op voorhand neer te leggen bij een nederlaag dinsdagavond en geeft aan dat het resultaat bepaald zal worden door hoe goed de tegenstander speelt. Fortuna zal niet gaan spelen op een manier die leuk is maar op een manier die het meeste effect zal hebben. Aan Fortuna zijde diverse gezichten met een Ajax verleden, de geblesseerde Zian Flemming doorliep de jeugdopleiding maar ook in de technische staf zijn er met Robbie Alflen en Jan Wouters mensen die weten hoe een Ajax speler denkt.
Zoals bekend ontbreken Lisandro Semedo en Arian Ferati nog en ook Zian Flemming is nog geblesseerd. De overige spelers zijn fit en klaar om te spelen.

Vermoedelijke opstelling: van Osch, Tirpan, Angha, Janssen, Cox, Tekie, Rienstra, Duarte, Seuntjens, Hansson en Sambou.

De wedstrijd staat onder leiding van arbiter Kamphuis. Voor degenen die niet in de gelegenheid zijn het duel live bij te wonen is deze rechtstreeks te zien op ESPN.

Geef een reactie