Preview Fortuna Sittard- AZ Alkmaar

Op zondag 16 april om 20.00 uur staat speelronde 29 voor de deur. Tegenstander is AZ, eerder dit seizoen eindigde het duel in Alkmaar met 3-1 winst voor de thuisploeg. Kan Fortuna in eigen huis wel resultaat boeken of doen de Alkmaarders vertrouwen op voor de return tegen Anderlecht volgende week?

AZ Alkmaar
De huidige nummer 4 van Nederland heeft 54 punten en staat hiermee 5 punten achter op nummer 3 PSV en evenveel op nummer 2 Ajax. Afgelopen donderdag werd er teleurstellend verloren van Anderlecht in de Conference League, volgende week is de return. Trainer Pascal Jansen geeft aan dat het doel van de wedstrijd tegen Fortuna blijft om resultaat te halen. Hij geeft aan dat hij verwacht dat Fortuna wellicht denkt dat er iets te halen is gezien AZ tussen 2 Conference League duels afreist naar het zuiden echter dat is het niet het plan van de Alkmaarders. Gezien de achterstand op plek 2 inmiddels groter is dan de voorsprong op plek 5 (deelname Play offs Europees voetbal) is er voor AZ alles aan te doen om in elk geval niet verder te zakken op de ranglijst. AZ verkeert niet in de beste vorm momenteel en het is de vraag of trainer Pascal Jansen tegen Fortuna spelers zal sparen die niet geheel fit zijn of zijn focus toch op de competitie zal leggen.

Fortuna Sittard
Afgelopen weekend kreeg Fortuna een pak slaag in Amsterdam, met AZ komt er wederom een lastige tegenstander op bezoek. In dit geval wel een tegenstander die enkele tikken heeft gehad en geen risico zal willen nemen om nog meer fysieke tegenslagen op te lopen. Trainer Julio Velazquez verwacht, net als vorige week tegen Ajax echter geen uitgebluste tegenstander omdat de Nederlandse topploegen gewend zijn meerdere wedstrijden per week te spelen en meestal beschikken deze teams over voldoende spelers om anders aan de aftrap te kunnen verschijnen. Aan Fortuna zijde ontbreekt sowieso nog George Cox die geblesseerd is en of Burak Yilmaz aan de aftrap zal verschijnen is eveneens afwachten. Hij was afgelopen week een aantal dagen in Turkije omdat hij bezig is met een trainerscursus en trainde daardoor weinig, hij is inmiddels wel weer bij de selectie aangesloten.

Mogelijke opstelling: Pandur, Pinto, Guth, Siovas, Vita, Erdogan, Bistrovic, Noslin, Özyakup, Córdoba en Yilmaz.

Het duel in Sittard staat onder leiding van Serdar Gözübüyük die vanuit Zeist ondersteund wordt door Robin Hensgens. Vanaf 17.00 opent het fanplein ter hoogte van de Fernando Ricksen side, dit is geopend tot 19.45 uur.

Geef een reactie