Preview Fortuna Sittard- FC Twente

Na een ware sportzomer is het aankomend weekend dan eindelijk zo ver, het moment waar de voetbalfan naar uit heeft gekeken: de start van het nieuwe Eredivisie seizoen. En wellicht nog belangrijker, na bijna 1 jaar afwezigheid, met supporters!
Voor Fortuna start het seizoen op zaterdag 14 augustus om 20.00 uur in eigen huis tegen FC Twente, de eerste punten of een slechte start?

FC Twente
Waar de tegenstander van zaterdagavond vorig seizoen sterk startte was de tweede seizoenshelft beduidend minder. Echter in Enschede wordt er niet meer gekeken naar vorig seizoen, het elftal wijzigde op veel plekken en er werden maar liefst 11 nieuwe namen aan de selectie toegevoegd waaronder Robin Pröpper, Ricky van Wolfswinkel, huurling Michel Vlap en Lars Unnerstall. Al met al genoeg mogelijkheden voor de ploeg van trainer Ron Jans die verwacht dat zich een gezonde concurrentiestrijd zal ontwikkelen binnen het elftal.
FC Twente begint overigens net als Fortuna gehavend aan de competitie met een aardige lijst aan blessures, waaronder Vaclav Cerny, Kik Pieri, Dario Dumic en Wout Brama.

Vermoedelijke opstelling: Unnerstall,Troupée, Pröpper, Oosterwolde, Smal, Zerrouki,Bosch, Ilic, Limnios, van Wolfswinkel en Menig.

Fortuna Sittard
Fortuna Sittard heeft een bewogen voorbereiding achter de rug met geannuleerde wedstrijden wegens een besmetting in de selectie, nederlagen maar ook overwinningen en helaas eveneens blessures. Trainer Sjors Ultee mag gaan puzzelen aanstaande zaterdag want buiten de bekende blessures van Lisandro Semedo en het ontbreken van captain Rienstra ontbreken ook Zian Flemming (geschorst) en Bassala Sambou (niet speelgerechtigd wegens Brexit). Daarnaast verliet aanvaller Sebastian Polter het team nog om transfervrij aan de slag te gaan in zijn vaderland. Fortuna versterkte zich in de laatste week naar aanloop van de wedstrijd nog met Noslin, Duarte en huurling Johansson. Waar Fortuna momenteel als team staat is lastig in te schatten na de besloten voorbereiding maar duidelijk is dat de selectie erg smal is en ook minder is dan een jaar geleden, de transferperiode is echter nog niet gesloten.

Vermoedelijke opstelling: van Osch, Rota, Angha, Janssen, Cox, Tekie, Ferati, Musaba, Hansson, Seuntjens en Baghdadi.

De wedstrijd staat onder leiding van arbiter Jochem Kamphuis die assistentie krijgt van Rogier Honig vanuit Zeist.

Het supportershome is geopend van 17.30 voor eenieder die na bijna een jaar zonder stadionbezoek gezellig iets wil drinken en bijpraten met mede-supporters.

Geef een reactie