Preview Fortuna Sittard- FC Utrecht

Zaterdag 20 maart treedt Fortuna in eigen huis aan tegen FC Utrecht, de wedstrijd begint om 16.30. Houdt Fortuna de punten in Sittard en komt het gelijk in punten met Utrecht of gaat de tegenstander er, zoals vaak in het verleden, met de punten vandoor?

Speelronde 27 in de Eredivisie. Fortuna treft FC Utrecht in eigen huis, de oude club van Sjors Ultee en Robbie Alflen, ook Leroy George heeft een Utrecht verleden. Met name voor de technische staf dus een speciale wedstrijd aangezien beide heren niet alleen een verleden hebben bij deze club maar Utrecht ook hun geboortestad is. Eerder dit seizoen eindigde het duel in 1-1. Bij een zege kan Fortuna op gelijke hoogte komen met Utrecht, hierbij moet wel gezegd worden dat Utrecht 1 duel minder heeft gespeeld.

FC Utrecht trainer René Hake heeft net als Fortuna trainer Sjors Ultee een weinig imposante voetbalcarriere, dat dit niet altijd iets zegt blijkt uit de stand op de ranglijst; plek 7 voor FC Utrecht en plek 10 voor Fortuna Sittard. Hake geeft aan niet verrast te zijn dat Fortuna het zo goed doet, hij spreekt van een concurrent, een mooi compliment richting de Sittardse ploeg. Hij verwacht dan ook een lastige wedstrijd. Utrecht wil graag play offs halen, Fortuna wil graag het linkerrijtje halen. Beide ploegen kunnen dan ook goede zaken doen om hun doelstelling te bereiken bij winst zaterdag. Waar FC Utrecht de laatste weken kampte met de nodige blessures is er goed nieuws vanuit de ziekenboeg; spits Adrián Dalmau als ook Eljero Elia maken morgen deel uit van de selectie, een basisplek lijkt echter nog te vroeg. Achter de naam Moussa Sylla staat nog een vraagteken. Simon Gustafsson en Remco Balk trainen weer mee maar voor hen is de wedstrijd van zaterdag te vroeg, dit zelfde geldt voor topscorer Sander van de Streek die nog teveel hinder ondervind van een blessure die hij afgelopen week op liep.

Waar Fortuna bezig is aan een prima reeks is het opvallend dat er slechts 5 punten, van de tot nu toe behaalde 34, behaald werden tegen ploegen uit het linkerrijtje. Alleen ADO Den Haag haalde er minder (3 punten), tijd dus voor Fortuna om te laten zien dat het ook tegen hoger geplaatste tegenstanders punten kan binnen halen. Zover op dit moment bekend beschikt Fortuna over een fitte selectie. Er worden niet direct wijzigingen verwacht in de opstelling na de 1-3 overwinning afgelopen weekend op provinciegenoot VVV.

Verwachte opstelling: van Osch, Tirpan, Angha, Janssen, Cox, Rienstra, Tekie, Flemming, Seuntjens, Polter en Semedo.

Arbiter: Kuipers
VAR: Gözübüyük
Live te zien op ESPN

Geef een reactie