Preview Fortuna Sittard- Go Ahead Eagles

Zondag 24 april om 16.45 uur staat weer een thuisduel op het programma voor Fortuna, namelijk tegen Go Ahead Eagles. Lukt het Fortuna om goede zaken te doen in de strijd voor handhaving of doet de tegenstander goede zaken in de strijd om play offs voor Europees voetbal?

Go Ahead
Een van de ploegen die dit seizoen terugkeerde naar het hoogste niveau in Nederland en een prima seizoen speelt, met 36 punten een mooie 9e plek en zelfs nog een kans om zich te plaatsen voor play offs voor Europees voetbal. Een ploeg die dus nog genoeg redenen heeft om voor winst te gaan in Sittard. Trainer van Wonderen geeft aan dat zijn ploeg met een rustig gevoel afreist naar Zuid- Limburg, de ploeg wil er alles aan doen om aansluiting te behouden met de plekken die recht geven op play offs en gezien de gelijke stand in punten met FC Groningen (nr. 8 op de ranglijst) is nog alles mogelijk. De trainer is zich ervan bewust dat na het spektakelstuk in Deventer eerder dit seizoen (de wedstrijd die Fortunezen maar wat graag vergeten) het geen gemakkelijke wedstrijd zal worden. Na wekenlang een fitte selectie te hebben gehad mist Kees van Wonderen zondag in Sittard twee spelers nl. Giannis Botos en Jay Idzes, beiden hebben een enkelblessure. Go Ahead wordt tijdens het uitduel gesteund door 567 meereizende supporters.

Fortuna Sittard
Fortuna wist na een goede tweede helft in Utrecht ook afgelopen weekend het inhaalduel tegen Sparta Rotterdam met goed voetbal en een goed resultaat af te ronden waardoor de ploeg zich op dit moment op plek 15 bevindt, waakzaamheid is echter geboden want Sparta volgt nog altijd met slechts 1 punt minder (op moment van schrijven wel een wedstrijd meer) en ook PEC en Willem 2 zijn nog altijd in de achtervolging, zaak dus ook om de goede resultaten van de afgelopen 2 duels door te trekken tegen de ploeg uit Deventer. Trainer Ultee spreekt van een tegenstander die een zeer goed seizoen draait en met het nodige zelfvertrouwen zal afreizen, bij zijn eigen ploeg is de druk nog altijd hoog maar merkt hij wel dat de ploeg steeds volwassener en stabieler wordt. George Cox en Ben Rienstra zijn nog niet voldoende hersteld van hun blessures, keeper Verrips is ziek en achter de naam Charlison Benschop staat nog een vraagteken wegens ziekte.

Vermoedelijke opstelling: van Osch, Tirpan, Angha, Siovas Pinto, Duarte, Flemming, Tekie, Noslin, Gladon en Seuntjens.

De wedstrijd staat onder leiding van Joey Kooij die in Zeist wordt ondersteund door Dennis Higler die als VAR fungeert. Het uitduel in Deventer werd na een comfortabele voorsprong verspeeld mede doordat het publiek achter de ploeg ging staan, zondag speelt Fortuna thuis dus laten wij met zijn allen net zo’n heerlijk sfeer creëren als afgelopen zaterdag tegen Sparta en op die manier de ploeg helpen de 3 punten in Sittard te houden!

Geef een reactie