Preview: Fortuna Sittard – Jong PSV

Laatste strohalm heet Jong PSV

De eindfase van het seizoen 2013-2014 is een gegeven. De fase waarin de prijzen worden verdeeld is aangebroken en Fortuna Sittard begint met een achterstand aan een race welke over 6 wedstrijden moet leiden tot een ticket in de play-offs. Onze ploeg mag geen enkele steek meer laten vallen. Een off-day zoals tegen Jong Ajax (0-1 verlies) betekent einde van een droom welke door heel Fortuna Sittard gedeeld wordt.

Tegenstander komende vrijdag is Jong PSV. Een lastige te bespelen tegenstander welke in goeden doen verkeerd. De Eindhovenaren zijn na de winterstop opgeklommen naar een keurige 6 de plek op de ranglijst en is hiermee de best presterende debutant van het seizoen. Of dit na vrijdag ook nog zal zijn is de vraag, want Jong Ajax hijgt in de nek van de Brabantse equipe welke onder leiding staat van trainer Darije Kalezic.

Hoe PSV zal aantreden in Sittard-Geleen zal een iedereen in Limburg worst wezen, er moet gewonnen worden. Desondanks toch de vermelding dat ook dit Jong team dit seizoen ondermeer de beschikking kende over Wijnaldum, Bakkali, Zoet, Matavz, Narsingh, Jozefzoon en bijvoorbeeld doelman Tyton.  Stuk voor stuk spelers met een gevestigde naam.

Fortuna Sittard kende na het teleurstellende optreden tegen Jong Ajax enkele pittige gesprekken waar harde woorden zijn gevallen. De spelersgroep zou op scherp moeten staan en vecht komende vrijdag voor haar allerlaatste kans. De 1 1ste van 6 resterende finales.

Onderstaande de 11 spelers die vrijdagavond zullen starten in eigen Offermans-Joosten stadion.

Kaya

Turan – Dreesen – Janssen – Kis

Voorn – de Boer – Khalouta – Zennaro

N’Koyi – Nepomuceno

Opmerkelijk: trainer Wil Boessen kent een relatief fitte selectie. Niels Vets is geblesseerd, Lars Gulpen deze week ziek. Er is dan ook geen enkel excuus mogelijk.

Historie tussen beide BVO’s ontbreekt, u zult het tijdens deze voorbeschouwing moeten doen met de alom geprezen wijsheid van ondergetekende (kuch, kuch): 3-0!

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen