Preview Fortuna Sittard – PEC Zwolle

Vanavond om 20.00 uur staat er wederom een belangrijke wedstrijd op het programma voor zowel ons eigen Fortuna als ook voor de tegenstander. De winnaar van deze wedstrijd neemt namelijk een veilige plek in op de ranglijst en neemt hiermee (al dan niet tijdelijk) weer wat meer afstand van Ado Den Haag en RKC Waalwijk die de plekken op de ranglijst innemen waar niemand wil eindigen. Al met al dus een zeer belangrijke wedstrijd waarin maar 1 ding telt: de punten in Sittard houden!

Tegenstander Pec wist vorige week na een bizar scoreverloop uiteindelijk de volle winst te behalen tegen Vitesse waardoor ze Fortuna op de ranglijst passeerden. In punten staan de ploegen weliswaar gelijk maar het doelsaldo van Pec is beter waardoor Fortuna zich momenteel in de gevarenzone bevindt. In de competitie verloor Fortuna eerder dit seizoen met 3-1 van Pec waar ze in de bekerwedstrijd vrij eenvoudig wisten te winnen met 3-0. Het wordt dan ook zeer lastig te voorspellen wat de wedstrijd vanavond gaat brengen, dat het hoogstwaarschijnlijk geen mooi voetbal wordt van beide kanten ligt in de lijn der verwachtingen gezien de belangen die voor beide ploegen op het spel staan.

Fortuna kan vanavond geen beroep doen op de geschorste Amiot en de langdurig geblesseerde Dianessy. Voor de rest is in principe iedereen inzetbaar, we hopen dat de baby van Mark Diemers nog even wacht want hij is een van de spelers die Fortuna hard nodig heeft. Fortuna ontving in de afgelopen weken diverse malen complimenten over het verzorgde spel maar het grootste probleem ligt momenteel in de voorhoede waar veel te weinig doelpunten uit komen. Verwachting is dan ook dat er vanavond aangetreden wordt met onze scandinavische spitsen die mogen laten zien dat ze over voldoende koelheid beschikken om de doelpunten er wel in te leggen.

Aan de kant van Pec is Reza Ghoochannejhad sowieso een van de mannen waarop goed op gelet dient te worden.

De wedstrijd staat onder leiding van Martin van den Kerkhof.

Gaan we vanavond de belangrijke winst pakken en daarmee minimaal plek 15 terug veroveren? BE THERE!

 

Geef een reactie