Preview Fortuna Sittard- RKC Waalwijk

Na een weekje rust vanwege de verplaatste wedstrijd AZ- Fortuna speelt Fortuna op vrijdag 27 augustus om 20.00 uur de tweede wedstrijd in de competitie en meteen de tweede thuiswedstrijd. De terugkeer van de fans in het stadion en de heerlijke start met 3 punten smaakt naar meer!

RKC Waalwijk
De tegenstander in de tweede speelronde komt uit Brabant. RKC bevind zich op dit moment op de 8e plek op de ranglijst met evenveel punten als Fortuna. In de eerste speelronde wisten de Brabanders verrassend te winnen van AZ met 1-0 en afgelopen weekend stonden de Waalwijkers al vrij snel op een 2-0 achterstand tegen Heerenveen maar wisten zij zich knap terug te knokken tot een 3-2. Een ploeg die dus gebrand zal zijn om de goede start door te trekken in Sittard. Oude bekenden bij RKC? Uiteraard kennen we allemaal Finn Stokkers nog, hij zal morgen meereizen naar Limburg. De ‘nieuwste’ aanwinst van RKC is echter Vurnon Anita, echt nieuw is hij niet want waar het er eerder op leek dat hij ging vertrekken kwamen speler en club toch nog tot een akkoord en heeft hij een nieuwe handtekening gezet onder een eenjarig contract. Zover bekend treedt RKC aan met een vrijwel fitte selectie. Tevens reizen er bijna 300 fans mee af naar Sittard.

Fortuna Sittard
Fortuna speelde afgelopen weekend niet waardoor er werd gekozen voor een besloten oefenduel tegen Racing Genk dat om dezelfde reden als Fortuna niet hoefde te spelen, deze wedstrijd eindigde in een 3-3 gelijkspel. Fortuna zal erop gebrand zijn om het goede resultaat tegen Twente door te trekken en zeker in eigen huis met de steun van de fans die enorm hebben genoten van het openingsduel. Tegen Twente viel zoals bekend George Cox uit met een blessure, wat de stand van zaken hier omtrent is, is onbekend echter we weten wel dat hij ook tegen RKC niet aanwezig zal zijn. Daarnaast is Bassala Sambou nog altijd niet speelgerechtigd en staat Thibaut Verlinden voor een mogelijk transfer waardoor ook hij niet aanwezig zal zijn, tot slot ontbreekt de langdurig geblesseerde Lisandro Semedo. Er tegenover staat de terugkeer van Zian Flemming die zijn schorsing heeft uitgezeten maar wellicht nog beter nieuws is dat ook de captain weer groen licht heeft gekregen om te spelen. Daar hij voorlopig rustig aan zal moeten opbouwen is de verwachting niet dat hij direct zal spelen maar het is een feit dat we ook Ben Rienstra op termijn zien terugkeren waardoor het middenveld zeer goed bezet is.
Vandaag werd ook duidelijk dat Ivo Pinto op huurbasis overkomt van Dinamo Zagreb, of de rechtsback meteen aansluit bij de selectie voor het duel tegen RKC is nog onbekend. Aan de kant van Fortuna heeft overigens Emil Hansson een verleden bij de blauw-gelen, voor hij bij Fortuna kwam speelde hij op huurbasis in Waalwijk.
Ultee geeft in elk geval aan dat er geen sprake zal zijn van onderschatting richting de tegenstander, iets wat waarschijnlijk andersom ook niet het geval zal zijn, beide ploegen kunnen vroeg in de competitie belangrijke punten pakken.

Vermoedelijke opstelling: van Osch, Rota, Angha, Janssen, Ferati, Tekie, Duarte, Flemming, Hansson, Seuntjens en Baghdadi.

De wedstrijd staat onder leiding van Jeroen Manschot. Voor de thuisblijvers is het duel live te zien op ESPN2.
Wel aanwezig in het stadion? Het supportershome is geopend vanaf 18.00 om vooraf nog samen voor te beschouwen of gewoon een drankje te doen met andere fans.

Geef een reactie