Preview Fortuna Sittard- RKC Waalwijk

Zaterdag 15 oktober om 18.45 uur speelt Fortuna weer een thuiswedstrijd, tegenstander van de avond RKC Waalwijk.

Van alle ontmoetingen in de Eredivisie (dit waren er tot nu toe 29) werd er 10x gelijk gespeeld, 9x gewonnen door RKC en 10x door Fortuna. Een mooie test dus om te zien waar Fortuna staat.

RKC Waalwijk
RKC draait tot nu toe een goed seizoen en bevindt zich dan ook op een mooie 7e plek met 13 punten, 3 punten meer dan Fortuna. Een tegenstander die gewaagd is aan Fortuna, zo bleek ook in het verleden meermaals. Met RKC ontvangt Fortuna in elk geval een van de meest productieve ploegen van de Eredivisie. De Waalwijkers scoorden dit seizoen al 20 keer en hoeven wat dat betreft enkel Ajax, Feyenoord en PSV voor zich te dulden. Een tegenstander om goed in de gaten te houden. Afgelopen week werd het uitduel in Groningen in het voordeel van RKC beslist dus de Waalwijkers zullen er alles aan doen om die goede lijn door te trekken in Sittard. De ploeg wordt gesteund door 266 supporters.

Fortuna Sittard
Ook Fortuna verkeert in goede vorm, uit de laatste 4 duels werden 10 punten behaald waardoor Fortuna zich op dit moment op een 11e plek bevindt met 10 punten. Trainer Julio Velasquez is zich bewust van het feit dat RKC een andere speelwijze hanteert dan de vorige tegenstanders maar geeft aan ze goed te hebben geanalyseerd en te weten waar de sterke en de zwakke punten van RKC zitten. Zoals bekend ontbreekt Deroy Duarte nog vanwege de blessure die hij opliep tegen FC Volendam en ook Dimitrios Siovas is nog steeds een vraagteken, hij traint wel weer mee maar is nog niet klachtenvrij. Ivo Pinto die afgelopen week vroegtijdig uitviel is voldoende hersteld van zijn blessure. Voldoende opties dus voor de trainer Velasquez die de goede lijn thuis tegen RKC graag een vervolg wil geven.

Mogelijke opstelling: Pandur, Pinto, Navarro, Guth, Cox, Ozyakup, Ferati, Embaló, Seuntjens, Córdoba en Yilmaz.

De wedstrijd staat onder leiding van Joey Kooij en wordt vanuit Zeist ondersteund door Edwin van de Graaf. Het fanplein is geopend vanaf 15.00 uur met een pre-Oktoberfeest met optredens en voldoende gelegenheid om te eten en drinken dus ben op tijd aanwezig.

Geef een reactie