Preview Go Ahead Eagles- Fortuna Sittard

Zondag 23 April om 14.30 uur staat weer een uitduel op het programma voor Fortuna, tegenstander is Go Ahead Eagles. Twee directe concurrenten die elkaar nauwelijks ontlopen op de ranglijst. Kolkt de Adelaarshorst als vanouds en blijven de punten daar of kan Fortuna lijfsbehoud definitief veilig stellen door de punten mee naar huis te nemen?

Go Ahead Eagles
Go Ahead staat inmiddels op de 11e plek op de ranglijst met 33 punten. Na de winst tegen RKC in het midweekse inhaalduel stapte de ploeg uit Deventer over Fortuna heen op de ranglijst. Trainer René Hake sprak na het duel tegen RKC van een hecht collectief waarbij de spelers veel voor elkaar overhadden. De energie van de ploeg sloeg over naar de tribunes waardoor er een sterke 12e man ontstond. De trainer hoopt dit morgen weer te kunnen klaarspelen omdat winst normaal gesproken betekent dat je voldoende punten hebt om definitief veilig te zijn. Over Fortuna zegt hij dat het een goede ploeg is met veel aanvallende kwaliteiten, een behoorlijk goede keeper en een prima middenveld, het komt er alleen wisselend uit. De ploeg uit Deventer kan tegen Fortuna geen beroep doen op Federico Mattiello, Gerrit Nauber en Fredrik Oppegard.

Fortuna Sittard
Na de slechte wedstrijd tegen AZ waar Fortuna helemaal niets had in te brengen volgt nu een duel tegen een directe concurrent. 1 plek verschil op de ranglijst en slechts 1 punt verschil. Het heenduel eindigde in winst voor Go Ahead. Velazquez zag was onder de indruk van de tegenstander in het midweekse duel tegen RKC, hij zag een ploeg die met een hoge intensiteit en agressief naar voren speelde. In combinatie met de sfeer die vaker op de Adelaarshorst heerst een lastig duel. Voor het eerst dit seizoen beschikt Julio Velazquez over een volledig fitte selectie, er zijn altijd wat spelers met pijntjes dus helemaal zeker is niets maar de verwachting is dat iedereen inzetbaar is. Op welke manier er aangetreden zal worden houdt Velazquez zoals altijd voor zichzelf. Feit is dat beide ploegen dichtbij lijfsbehoud zijn en winst dit definitief kan maken, iets wat na de verrassende winst van Emmen tegen Heerenveen welkom zou zijn.

Mogelijke opstelling: Pandur, Pinto, Guth, Siovas, Cox, Bistrovic, Erdogan, Noslin, Özyakup, Córdoba en Yilmaz

Het duel in Deventer staat onder leiding van Bas Nijhuis die vanuit Zeist ondersteuning krijgt van Marc Nagtegaal. Voor de thuisblijvers is het duel live te volgen op ESPN.

Geef een reactie