Preview: Jong Ajax versus Fortuna Sittard

Jong Ajax met halve A-selectie tegen Fortuna

Waar iedereen voor aanvang van het seizoen reeds bang voor was staat komende maandag te gebeuren. In de Jupiler League speelt Fortuna Sittard komende maandag een uitwedstrijd tegen Jong Ajax. In Amsterdam heeft trainer Alfons Groenendijk de beschikking over 5 A-selectie spelers: Danny Hoesen, Tobias Sana, Joel Veltman, Thulani Serero en Lasse Schöne. Hoofdtrainer Frank de Boer:  “deze spelers moeten gewoon 90 minuten kunnen spelen” en zo snoert de hoofdtrainer het huilie, huilie gedrag van Alfons Groenendijk. Het woord competitievervalsing  zal niet meer op zijn lippen liggen, wel vast op die van zijn collega Fortuna Sittard trainer Wil Boessen die ongetwijfeld professioneel als ie is, zich hierover niet zal beklagen bij de KNVB. Van eigen kracht uitgaan, simpelweg je best doen en meer.

Voor Fortuna Sittard wacht komende maandag op ‘De Toekomst’ dan ook een mooie als ook zeer lastige uitdaging.  Niels Vets en Ramon Voorn zijn de geblesseerde spelers aan Sittardse kant. Spits Patrick Amoah is geschorst. Onderstaande dan ook een logische opstelling:

Kaya

Briels – Dreesen – Janssen – Kis

Vlug – de Boer – Vankan – Zennaro – Nepomuceno

N’Koyi

Ps: een optie is om Aziz Khalouta als extra diepe spits te plaatsen. Dit zou dan ten koste gaan van Bob Vankan als aanvallende middenvelder.

De wedstrijd die begint om 20.00 uur zal live te volgen zijn via Radio Fortuna SC. Onze uitzending begint om 19.30 uur. We wensen onze fans die meereizen (met de verplichte combi) veel plezier toe en onze jongens op het veld succes: it’s showtime!

Nawoord: de wedstrijd Jong Ajax-Fortuna Sittard werd nog nooit gespeeld en kent dus geen historie. Wat deze eerste editie de uitslag zal worden? We komen niet op FOX dus hebben daadwerkelijk een kans om te winnen. Laten we het eens houden op 2-3, op Unibet toch goed voor 1:22. Opvallend genoeg is Fortuna Sittard favoriet. Wat denkt u?

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen (Foto: Ivo Konings)