Preview SC Heerenveen- Fortuna Sittard

Aanstaande zaterdag om 16.30 uur speelt Fortuna haar 2e uitwedstrijd van het seizoen in het hoge Noorden. Na de dramatische wedstrijd tegen Sparta moet er iets recht gezet worden, komt er iets van punten mee terug naar het Zuiden of blijft de volle buit in Friesland?

SC Heerenveen
SC Heerenveen begon prima aan het seizoen en bevind zich met 2 overwinningen, 1 nederlaag en 1 gelijkspel op een zeer verdienstelijke 4e plek op de ranglijst. Zoals het er nu uitziet beginnen de Friezen zaterdag met dezelfde 11 tegen Fortuna als afgelopen week tegen FC Groningen. Achter de naam Halilovic staat nog een vraagteken maar trainer Johnny Jansen verwacht dat hij gewoon zal starten. De trainer van Heerenveen verwacht een interessante ontmoeting tegen Fortuna. ‘We zullen scherp voor de dag moeten komen, ze hebben een aantal goede voetballers die je dwingen tot keuzes. Fortuna heeft een goed en degelijk elftal waar je niet zomaar even van wint’ aldus Johnny Jansen. Over zijn eigen team geeft hij aan dat ze beter voetballen dan vorig seizoen. Aan de kant van Heerenveen ontbreekt Rodney Kongolo wegens ziekte.

Vermoedelijke opstelling: Mulder, van Ewijk, van Beek, Dresevic, Woudenberg, Madsen, Halilovic, Veerman, Nygren, Veerman en de Jong

Fortuna Sittard
Fortuna speelde afgelopen zondag voor het eerst dit seizoen een uitduel. Na een zeer slechte wedstrijd werd bij Sparta verloren met 3-1. Trainer Ultee erkent dat het slecht was in Rotterdam maar benadrukt wel dat er wellicht een misvatting was ontstaan dat Fortuna de tegenstander in dit geval wel even zou oprollen. Heerenveen heeft een stijl van spelen die Fortuna beter ligt dus er zijn zeker kansen. Aan de zijde van Fortuna is, zoals afgelopen weekend al pijnlijk duidelijk werd, een probleem met fitheid. De nodige spelers zijn niet fit genoeg om 90 minuten te spelen, iets wat niet gunstig is met het oog op het aankomende programma waarin 3x gespeeld wordt in 8 dagen en niet tegen de minste tegenstanders (Heerenveen, Ajax en Vitesse). Op moment van schrijven staat er een vraagteken achter 1 naam echter de club spreekt zich niet uit over wie dit gaat. Wat wel zeker is, is dat Lisandro Semedo en Arian Ferati nog niet inzetbaar zijn. Fortuna zakte na de nederlaag van afgelopen weekend naar de 11e plek op de ranglijst.

Vermoedelijke opstelling: van Osch, Tirpan, Angha, Janssen, Cox, Flemming, Rienstra, Tekie, Sambou, Seuntjens en Hansson

De wedstrijd in Heerenveen staat onder leiding van scheidsrechter Gerrets. Voor de fans die niet afreizen naar Friesland is het duel live te volgen op ESPN.

Geef een reactie