Preview Sparta Rotterdam- Fortuna Sittard

Zondagmiddag om 14.30 gaat speelronde 4 van de Eredivisie van start, voor Fortuna het 3e duel en het eerste uitduel. Tegenstander op het mooie Kasteel is Sparta Rotterdam. Oorspronkelijk stond deze wedstrijd gepland op zaterdagavond om 21.00 uur maar door Europese verplichtingen van een aantal ploegen is dit 1 van de maar liefst 5 gewijzigde duels voor Fortuna.

Sparta Rotterdam
Afgelopen seizoen was de balans tussen Fortuna en Sparta in evenwicht. Op het Kasteel verloor Sparta met 1-2, echter in Sittard wist het te winnen met 1-0. Of die verhoudingen deze keer ook in balans blijken valt pas later te voorspellen, feit is wel dat Sparta op zoek zal gaan naar de eerste overwinning. Tot nu toe behaalden de Rotterdammers slechts 1 punt (tegen Heracles) en bevinden zich daardoor momenteel op een 17e plek op de ranglijst. Het seizoen is nog jong dus geen reden tot paniek maar elk punt telt natuurlijk. De ploeg van Henk Fraser is nog niet compleet, er wordt nog gezocht naar een extra middenvelder.
Sparta treedt zondag aan met een fitte selectie waarbij ook nieuwelingen Osman, Samouras en Meijers direct inzetbaar zijn. Oud Fortunees Mica Pinto die tegen een rode kaart aanliep in het duel tegen GA Eagles is ook gewoon van de partij, zijn rode kaart is geseponeerd waardoor hij kan spelen tegen zijn oude club.

Fortuna Sittard
Fortuna staat na 2 duels 8e op de ranglijst met 4 punten. Afgelopen weekend werd er niet gevoetbald door een interlandweek en het eerste uitduel gepland tegen AZ is verschoven naar 1 december waardoor dit voor Fortuna het eerste uitduel is in het kersverse seizoen. Fortuna heeft een zwaar programma voor de boeg met maar liefst 3 duels in krap 2 weken (Sparta, Heerenveen en Ajax) waarvan Sparta volgens Ultee op papier de makkelijkste tegenstander is. Verwachting is wel dat Sparta gebrand zal zijn op resultaat dus van onderschatting is geen sprake.
Spelers die veel hebben gespeeld hebben enkele vrije dagen gehad waardoor Fortuna het duel tegen Sparta fris in kan. De al langer geblesseerde Semedo ontbreekt nog en daar komen Arian Ferati en Richie Musaba bij vanwege positieve coronatesten. Positief is echter dat Ben Rienstra weer vanaf de start kan aantreden en ook George Cox is terug van zijn blessure. Wie er op het middenveld gaat starten is nog onbekend want Ultee beschikt over 3 prima spelers voor 2 plekken. Aan de kant van Fortuna heeft natuurlijk Deroy Duarte een verleden in Rotterdam, hij kwam recent over van die club. Of Bassala Sambou alweer op de bank zit is nog even een vraagteken, het eerstvolgende duel is hij in elk geval zeker weer aanwezig.

Vermoedelijke opstelling: van Osch, Tirpan, Angha, Janssen, Cox, Rienstra, Tekie, Flemming, Duarte, Seuntjens en Hansson.

Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Blank.
Fortuna reist overigens af naar Rotterdam met een uitverkocht uitvak, het supportershome is geopend voor en na de wedstrijd (10.30-11.30 en 18.00/ 18.30- 19.30). Voor de mensen die thuis kijken is het duel live te volgen op ESPN2.

Geef een reactie