Preview VVV Venlo- Fortuna Sittard

Zondag 14 maart om 12.15 uur wordt de Limburgse clash in de Eredivisie gespeeld: VVV Venlo tegen Fortuna Sittard. Deze wedstrijd stond 1,5e maand geleden ook op het programma, toen werd er door Fortuna in eigen huis gewonnen met 3-2. Is Fortuna deze keer ook weer te sterk of weet VVV de punten in eigen huis te houden?

Waar de media spreekt van een Limburgse derby zal dit gevoel bij de fans toch anders zijn, het is weliswaar een strijd tussen Noord en Zuid Limburg maar voor het echte derby gevoel denkt men toch niet als eerste aan dit duel. Er wordt uiteraard wel gestreden om de Limburgse eer.

Tegenstander VVV bevindt zich momenteel op een 15e plek in de Eredivisie met 22 punten, Fortuna staat op een 11e plek met 31 punten. Waar Fortuna dus in die zin zonder druk kan spelen kan het voor VVV zomaar nog eens een spannend seizoen slot worden.

VVV heeft 6 verliespartijen op rij gekend waarvan de laatste afgelopen dinsdag tegen Sparta Rotterdam. Feit is dan ook dat de ploeg van Hans de Koning zeer gebrand zal zijn om zondagmiddag de punten in eigen huis te willen houden, niet alleen vanwege de Limburgse eer maar ook zeker om afstand proberen te nemen van de onveilige plekken onder hen. Waar VVV het de afgelopen 2 duels nog moest stellen zonder de topscorer van de Eredivisie is Georgios Giakoumakis weer fit genoeg om aan te sluiten bij de selectie voor het duel tegen Fortuna. De topscorer werd gemist in de afgelopen duels dus iedereen met een VVV hart zal blij zijn dat hij weer aansluit, of hij veel gaat laten zien is de vraag want in het thuisduel had voormalig VVV speler Roel Janssen hem aardig in de zak, dit tot grote frustratie van de Griekse spits. Naast Giakoumakis keert ook Anastasios Donis terug bij de selectie. Diens broer Christos en ook Zinedine Machach zijn nog niet fit genoeg, daarnaast staat er een vraagteken achter de namen Roy Gelmi en Tristan Dekker.

Waar Fortuna het een stuk beter doet dan de tegenstander op dit moment waakt trainer Sjors Ultee voor onderschatting. Hij geeft aan dat Fortuna maar al te bekend is met de positie waarin VVV momenteel zit en dus ook verwacht dat zij zeer gebrand zullen zijn om resultaat neer te zetten. Fortuna speelde een prima tweede helft tegen PSV afgelopen weekend maar wist er helaas geen resultaat uit te halen. Het duel ervoor tegen FC Groningen, wat eveneens geen nederlaag had hoeven zijn, zorgt ervoor dat ook Fortuna graag weer wil winnen.
Fortuna beschikt over een redelijk fitte selectie, zeker wat betreft basisspelers. Wie zeker niet bij de selectie zitten zijn Leroy George en Dimitrios Emmanoulidis, zij zijn beide geblesseerd. Daarnaast zou keeper Alexei Koselev Fortuna inmiddels hebben verlaten en is Piet Velthuizen hersteld van zijn blessure maar was hij afgelopen dagen wel ziek. Ook Thiebaut Verlinden en Dario van den Buijs waren afgelopen week licht geblesseerd maar verwachting is dat zij zondag weer bij de selectie aansluiten.

Vermoedelijke opstelling VVV: Kirschbaum, Pachonik, Da Graca, Swinkels, Guwara, Post, Van Crooij, Shabani, Hunte, Giakoumakis en Roemer.

Vermoedelijke opstelling Fortuna: van Osch, Tirpan, Angha, Janssen, Cox, Tekie, Rienstra, Flemming, Seuntjens, Polter en Semedo.

Het duel staat onder leiding van Siemen Mulder en is live te zien op ESPN3.

Geef een reactie