Preview Willem 2- Fortuna Sittard

Slechts enkele dagen na het achteraf zure gelijkspel tegen Vitesse staat speelronde 34 op het programma, de allerlaatste van een vreemd maar uiteindelijk zeker mooi seizoen! Zondag 16 mei om 14.30 treedt Fortuna aan in Tilburg tegen Willem2. Verschillende belangen, in het verleden vaak doelpuntrijke wedstrijden, hoe gaat het seizoen eindigen?

Willem 2
De ploeg die vorig seizoen een fantastisch seizoen speelde en zich uiteindelijk plaatste voor Europees voetbal doet het dit seizoen beduidend minder. De wedstrijd tegen Fortuna is erop of eronder voor de Tilburgers die samen met FC Emmen gaan strijden voor het laatste veilige plekje in de ranglijst, de ander zal de play-offs ingaan in een poging te handhaven. Het verschil op de ranglijst slechts 1 punt in het voordeel van Willem 2. Waar vanuit Emmen al diverse smeekbedes zijn gedaan aan het adres van Fortuna doet Willem 2 hier niet aan richting VVV (tegenstander van FC Emmen). Het team van Petrovic beseft dat het voor een lastig duel staat maar gaat uit van eigen kracht, dan doet het er tenslotte niet toe wat de tegenstanders doen. Petrovic beschikt over een fitte selectie en hij was toch wel opgelucht na de late gelijkmaker van Vitesse omdat Fortuna nu nog slechts een minieme kans heeft op play offs, hij verwacht echter niet dat Fortuna zondag naar Tilburg afreist met de intentie er niet meer vol voor te gaan, een sportman wil tenslotte altijd winnen!

Fortuna Sittard
Fortuna startte donderdag sterk tegen Vitesse door in minder dan een minuut al te scoren, het werd uiteindelijk een spannende wedstrijd met een zuur einde voor iedereen die Fortuna een warm hart toedraagt; waar gelijkspel tegen de nummer 4 van Nederland gewoon een goed resultaat is was het moment waarop die gelijkmaker viel pijnlijk. Trainer Ultee maar ook de spelersgroep beseffen dat een kans op play offs nu nog maar zeer klein is maar daarom maar gewoon opgeven is geen optie. Sowieso is het linker rijtje nog in zicht en hoe hoger Fortuna eindigt hoe gunstiger dat ook kan uitpakken met het oog op televisiegelden komend seizoen. Net als collega Petrovic beschikt ook Ultee over een nagenoeg fitte selectie, enkel de al langer geblesseerde Tirpan ontbreekt. Verwachting is dan ook dat er in eerste instantie met de vertrouwde 11 wordt afgetrapt.

Verwachte opstelling: van Osch, Rota, Angha, Janssen, Cox, Tekie, Rienstra, Flemming, Semedo, Polter en Seuntjens.

De wedstrijd in Tilburg staat onder leiding van scheidsrechter Lindhout.

Ondanks de belangen voor met name Willem 2 kiest ESPN ervoor om de topploegen (die nergens meer om spelen) uit te zenden ten faveure van wedstrijden die nog ergens om gaan. Een vreemde keuze maar ook dit duel is dus slechts enkel te volgen via ESPN watch in de app.

Geef een reactie