Retourtje Emmen op Goede Vrijdag

Op Goede Vrijdag zal Fortuna een bezoek moeten brengen aan Emmen, waar men in de Jens Vesting het op mag en moet opnemen tegen de plaatselijke FC Emmen. Emmen, als ik persoonlijk die naam hor, dan gaan de rillingen weer over mijn rug. 31 Oktober 2014 was wel het dieptepunt in de historie van onze club toem men ongenadig met 1-8 thuis een pak slaag kreeg van datzelfde Emmen. Daartegenover staat dan wel weer het behalen van de playoffs een seizoen eerder, toen op de laatste speeldag 1-1 werd gespeeld in Emmen en Fortuna daardoor voor het tweede jaar op rij playoffs haalde.

Daarbij kwam nog dat in de feestvreugde na de match ook Fernando Ricksen werd betrokken en hij op de schouders van Ramon Voorn en Yoann de Boer nog gefêteerd werd voor het uitvak. Ricksen was die dag/wedstrijd aanwezig in verband met een bijeenkomst aangaande ALS, in het stadion van Emmen

Dus op zich een wedstrijd die beide kanten van de gevoelens van de Fortunafans heeft losgemaakt. Morgen zal de wedstrijd in het teken staan van weinig meer dan de drie punten. Althans niet voor de Sittardenaren, wiens seizoen eigelijk over is en men zal de resterende 7 wedstrijden zo goed mogelijk ten einde willen brengen, maar een prijs zit er al langere tijd niet meer in. Voor Emmen staat nacompetitie op het spel, want met een 6e plek maakt men hier nog volop kans op. De achterstand op bv FC Oss bedraagt maar 1 schamel puntje.

FC Emmen, onder leiding van de flegmatieke, zeer deskundige, maar ook vertrekkende coach Joop Gall doet het dit seizoen zeer goed. In het laatste zeker ook te danken aan topscorer Cas Peeters, die er al 21 in heeft liggen dit seizoen. Aantallen die we in Sittard al heel wat jaren niet meer gewend zijn. De verwachtingen bij emmen zullen van de éne kant hooggespannen zijn, maar wel zo realistisch dat eenzelfde uitslag als die zwarte vrijdag in oktober, niet behaald kan gaan worden. Een winstpartij zal voor hun de doelstelling zijn om zo de race naar plaatsing voor de playoffs in stand te houden. Met de ervaren Marcel Seip in de verdeding en met zeer degelijke middenvelders Bannink en Vossebelt heeft Emen met zeer beperkte middelen een aantrekkelijk spelend team staan. Spits Boy Deul kwam deze week tot overeenstemming met de club en verlengde zijn aflopende verbintenis.

Emmen zal waarschijnlijk aantreden in de volgende samenstelling : : Meerits; Bakkati, Seip, Luis Pedro, Siekman, Olijve, Vossebelt, Bannink, Deul, Bergkamp, Peters

Fortuna Sittard dan, de laatste weken in de ban van hitsig gevogelte, kan na twee weken rust ook weer aantreden. De verste uitreis van dit seizoen biedt de supporter wellicht nog enig houvast, wetende dat van de laatste 4 uitwedstrijden, er twee werden gewonnen. eentje werd verloren en de laatste dus gelijkgespeeld.

Maart 2012, 0-4, met onder andere Hoesen, Scheelen en good old Harrie…… .

Helaas is dit seizoen geen seizoen waar men echt van statistieken uit kan en mag gaan. Dinsdagavond werd afgesloten met veel positieve woorden, maar bij velen van de grootschalig opgekomen supporters heerste er een gevoel van twijfel en deels zelf teleurstelling, opdat de avond was aangekondigd als DE belangrijkste avond van de laatste 10 jaar. Laten we maar hopen dat volgende week dan het geld er is en de deal ondertekend kan worden en we eindelijk eens verder kunnen kijken. Voetballend dit seizoen is het op een spaarzame wedstrijd na niet best en bij de meeste supporters is het besef er ook dat dit niet meer beter gaat worden de laatste wedstrijden.

Hoe dan ook, ook morgen in Emmen, 288 kilometer van Sittard liggende zal er ook weer Fortuna support zijn. Het niet rijden van de supportersbus, helaas niet de eerste keer dit seizoen, is dan geen belemmering voor een aantal en zo zullen er wellicht een 25tal groengele supporters te vinden zijn in het uitvak. Vanochtend op de laatste training waren de langdurig geblesseerden Vets en Pappot er vanzelfsprekend niet. De Wit en ter Borgh waren beiden er wel weer bij, maar voor de tweede lijkt een basisplek te vroeg te komen. Of ik het gemist weet ik niet, maar meen ook Timo Vanmaris niet gezien te hebben. Ook jongeling Gavin Vlijter trainde mee en lijkt deel uit te blijven maken van de selectie.

Daar er de laatste weken veel geschoven werd met de basis laat ik een voorspelling maar eens achterwege. Een paar zekerheden durf ik wel aan, basisplekken voor Kaya en Janssen, voor het overige zou ik adviseren morgen radio Fortuna te luisteren. De wedstrijd in Emmen staat onder leiding van scheidsrechter Perez, die zal worden ondersteund door dhr. Mathijssen en dhr. Langeland. 4e Official is dhr. Mulder.

Fortuna SC, webmaster Harald