Roda fans maken weer rotzooi

Daar waar de Aachen-Rodafans straffeloos (!!) eerder het uitvak in Sittard compleet vernielden en het veld oprenden, lieten de Roda fans zich ook thuis weer van hun slechtste kant zien. Voorafgaand aan de wedstrijd werd een persoon aangehouden nadat hij gooide met vuurwerk. Een andere voetbalsupporter werd ingerekend omdat hij een kleine hoeveelheid harddrugs op zak had. Na de wedstrijd werden nog eens vier vier rodafans opgepakt. Dat gebeurde bij ongeregeldheden rondom het stadion. Op dat moment waren volgens de politie de supportersbussen van Fortuna alweer vertrokken.

In het stadion braken halverwege de wedstrijd kort rellen uit op de Roda tribune tribune. De mobiele eenheid van de politie moest ingrijpen om te voorkomen dat Roda supporters het uitvak konden bereiken. Er werd een cordon gevormd tussen de beide supportersvakken. Bij die actie werden geen mensen aangehouden, zegt een woordvoerder van de politie.

Door dit wederom beschamende optreden van de Roda JC achterban is de kans groot dat er geen Roda JC uitsupporters mee kunnen naar de uitwedstrijd bij Mvv-Maastricht.

Bron: l1