Schweine 1 Muisjes 3……Danke Bitte !

Tja damn……..voor ik de wedstrijd wil beschrijven toch eerst een een welgemeende felicitatie aan de Roda supporter van het jaar, Frans Timmermans. Nu weet ik wel ook meteen waarom we het een circustent noemen, de spreekstalmeester was er deze keer zelf. Met een dikke rode kop, bloeddoorlopen ogen en een shirt dat voor de Koempeltribune was, stond hij voor de wedstrijd te roepen dat er maar één club in Limburg is. Zijn moment of fame, fijn voor die kneus.

Dan het echte werk.

Roda JC – Fortuna Sittard 1-3 (0-2)

0-1 8e min. Roel Janssen

0-2 43e min. Roel Janssen (pen.)

0-3 65e min. Roel Janssen (pen.)

1-3 87e min Tom v, Hyfte

Toeschouwers : 13015

Geel : Werker, van Hyfte en Rutjes (Roda JC), Kaya, Turan, Kis en Baur (Fortuna Sittard)

Opstellingen :

Roda JC : Verbist, Biemans, Dijkhuizen, Werker, van Peppen, Jansen, van Hyfte, Rutjes, Pluim (Demouge), Lagouireh (Cicilia), Höcher (Monteyne)

Fortuna Sittard : Kaya, Turan, de Wit, Janssen, Kis, ter Borgh, Pappot (Linssen), Briels, VanMaris (de Groot), Baur, Conneh (Linssen)

Circustenten met GEELGROENE vlaggetjes !

Het is kloklslag 12u als de eerste vier bussen zich in beweging zetten richting de grensstreek, de plieisie is er ook in grote getale, maar wel in de auto. Op de motor zal t wel te fris zijn voor de heren. Vele klagen over de kou (ook ik) en zien tegen de lange wachttijd op. Onze Maastrichte chauffeur draait natuurlijk Sjengenmuziek zoals ´Boe is det feiske´…….de man mag blijven. Via de autoweg naderen we dan even na half 1 de circusarena in Kerkrade, waar een ontvangstcomité al staat te wachten maar verder dan de gekende middelvingers en wat sneeuwballen komen ze niet. Later hoor ik dat bij cluster twee wat meer te beleven was, maar ook dat was niet echt noemenswaardig. De helikopter hield alles in de gaten en ik besluit toch maar wat te eten te nemen. Buurman ´Wil Co´ is zo goed en haalt het voor een inmiddels redelijk afgekoelde webmaster. Achteraf wil ik Jos Som ook bedanken voor het hartverwarmende voetbal hehe. Nadat we de eerste helft 020 tegen 010  kunnen we zien daarna gaat het scherm op reclame en allerlei andere duitse shit. Schrijven lukt niet met handschoenen aan en dus sla ik het maar op de harde schijf. Het gehaalde broodje hamburger is maar la la, hamburger ok, broodje droog en smakeloos. Als de spelers het veld dan betreden gaan de eerste aanmoedigingen richting het veld en krijgen we het meteen al wat warmer.

Warming up

Eindelijk is het dan half 3, scheids Makkelie, die vooraf naar de tribunes aan het zwaaien was voor de gezelligheid, laat aftrappen en we gaan er eens goed voor zitten. Roda zet druk en Fortuna heeft het er moelijk mee in de eerste minuten, maar laat zien ervoor te willen vechten als één blok. Ferhat Kaya redt ondermeer mooi op een schot in de hoek van van Hyfte. Na een kleine 10 minuten dan een hoekschop voor ons Fortuna. De bal komt voor doel en belandt via via bij Roel Janssen die bij de verste paal alleen staat. De aarzeling is er niet en BAMMMMM 0-1. Het uitvak helemaal door het dolle heen, uw webbie wordt besprongen door een wilde ´strontjboks´ en incasseert een bots op zijn kaak, lekker boeiend hahahaha, we staan voor !!! Whatsapp verkeer, fb berichtjes, na het eerste feestje grijpt iedereen naar de mobiel en zet vol ongeloof de tussenstand erop. De koempeltribune is dan al stil………….jetzt geht es erst richtig los, Jungs !

Roda is sterker en drukt, Ferhat Kaya onderscheidt zich weer met een mooie redding op een bal in de kruising en ergens heeft Roda wel meer balbezit maar komt er niet echt veel gevaar uit. Fortuna loert en doet het nodige en vecht, vecht tot het neervallen. Dat we aan het eind op slechts 4 gele kaarten staan is een geluk, want de gele prenten van Kis en ter Borgh vallen heel snel, maar karakteriseren wel de enorme vechtlust die ik dit seizoen nog niet heb meegemaakt. Jordi Baur lijkt een tol die is opgedraaid, Timo Vanmaris staat zijn mannetje en op het middenveld doet Elroy Pappot van zich spreken en ook Seku Conneh rent nu als een jonge god en jaagt op elke bal. Ik betrap me erop dat ik steeds naar de klok kijk en denk, als we nu eens de rust halen met deze stand. Schijnbaar hebben ze op het veld mijn blik in de gaten……ineens een snelle uitbraak van Conneh die op Verbist schiet en de bal die terug het veld in springt wordt aangenomen in de 16 door Jordi Baur, die ineens platgaat in een duel met Werker. Scheids Makkelie aarzelt niet……..strafschop. Daar waar het ongeloof al groot is over het spel, wordt het nu nog groter. Roel Janssen, aanvoerder wederom, pakt de bal. In het uitvak kun je een D-Mark horen vallen als de aanloop volgt en simpeltjes schiet hij de bal voorbij Verbist, 0-2 !!!!!!!!!!! Het uitvak gaat helemaal door het lint en weet van gekkigheid niet meer wat te doen

Het staat er echt 🙂

Ik bemerk inmiddels dat mijn stem het aan te begeven is, maar ach wat extra zout in de wonden kan geen kwaad denk ik dan en ik zing dan ook mooi mee als we weer een mooie schlager inzetten.

Scheids Makkelie heeft dan last van zijn ´meniscus´ en fluit af voor de eerste helft. Een klaterend applaus vanuit het uitvak voor de groengele brigade en vanuit de catacomben ontvang ik bericht dat men hoopt dat we er nog 45 minuten achter kunnen gaan staan. Ik beloof dat we ons best doen, want bij zoveel werklust willen wij ook niet achter blijven. Ik moet aan Tumke denken, ´de koempels die niet weete wat een mijn is´ …..en ik lach in me vuistje. Koud is het allang niet meer, en de spanning giert door niet alleen mijn keel. We willen eigelijk wel naar huis ook want ja Kerkrade is en blijft een …..juist ja :). En dan komen de matadoren weer het veld op, een dikke foei voor de jelbschwarzen en een heujjjjjj voor de groengelen. Kaya wordt luid toegezongen en maakt het gebaar dat we in zijn hart zitten…..jij ook bij ons Ferhat ! Trost zal wel een donderspeech hebben gegeven want Roda zet aan en duwt Fortuna terug in en om de eigen zestien en het op de klok kijken is nu iets wat elke minuut plaatsvind. De koempels dreigen maar echt gevaarlijk worden ze ook niet en als er een schot of kopbal richting doel gaat, dan staat onze Kaya er. Hij geniet van elke minuut en trekt die dan ook lang wat uiteindelijk resulteert in een gele kaart voor hem. Alles voor drie punten en hij blijft opzichtig de grens van het toegestane opzoeken. Na een dik kwartier zie je bij Roda dat de druk wat minder wordt en dan ineens pfiettttttttttt….er ligt een Fortunees (Pappot naar ik meen) in de 16-meter en Makkelie geeft ons weer een pingel……prttuuuuuuuttuuuuuuttttttttt (beter goed gejat dan slecht verzonnen, Towel), helemaal gek word ik en toch ook weer niet. Ik tracht rustig te blijven en wil de penalty van wederom Roel Janssen filmen. Dat lukt dus niet gezien de beelden, maar wat het belangrijkste is ….koeltjes stuurt hij Verbist wederom de andere hoek in ….

Roeeeeeeeeeeeeelieeee Jansseeeeeeeeee

Whahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Frans T. had zijn doek al weer weggehaald

​ Knuffelen, kussen, juichen, springen …….we doen maar wat van gekkigheid, we staan %$&$%#& 0-3 voor !!!. Nee wie dit had had gezegd, die werd vooraf voor gek versleten haha. Nog een 20 minuten gaan en je ziet het geloof wegstromen bij de rakkers in het geelzwart. Tijd voor ander vermaak denken een aantal hersenlozen en komen met capuchon op en sjaal voor hun mond richting het uitvak. De eerst enige stille die daar staat slaat er lustig op los en menigeen zal wel wat mooie blauwe tatoeages erbij hebben. Binnen een paar minuten komt de M.E. en keert de rust weer, een enkele sneeuwbal en de wederom gekende middelvingers daargelaten. Het is mooi, het is godsallemachtg supermooi dit !  We zingen nog wat liedjes en bereiden ons al voor op de polonaise in de bus, op wilde taferelen na de wedstrijd, we gaan gewoon winnen in Moffrica ! Fortuna heeft Roda goed ontregeld en hoewel ze het beste veldspel hebben en het meeste balbezit, hebben wij de meeste doelpunten. Frustratie slaat ook op het veld toe en ´het paard uit de Spaubeekse wei´ wil ook wel een robbertje matten, maar klein als hij is, laat Jordi Baur zich niet kennen. Zijn droom van afgelopen week komt grotendeels uit, winst in en tegen de aartsvijand. Dat Tom van Hyfte nog een Tor maakt boeit niemand, wat het meeste blijkt als hoofddompteur Wim Frijns ´TOMMMMMM´ roept en wacht op de reactie van de koempeltribune…..maar die blijven stil hahahahaha en dan zegt hij zelf maar ´van Hyfte´. Een lachsalvo vanuit het uitvak is zijn deel. Na drie minuten blessuretijd is het over…………..we vallen elkaar in de armen. 14 jaar gewacht, met een halfvol uitvak………………..maar met de volle buit en DRIE PUNTEN !!!! Wie me dit had verteld vanochtend die had ik laten opsluiten hahahaha, ongeloveloos.

Het feest zou nu nog aan de gang zijn denkelijk, de spelers kregen er ook niet genoeg van en komen zelfs na een paar minuten nog eens terug het veld op. Heerlijk, heerlijk, heerlijk !!!

Party timeeeeeeeee

Uiteindelijk dan naar de bus waar we de polonaise  tussen de stoelen door lopen en meezingen met Beppy, het moet echt niet gekker worden hehe. We worden nog uitgezwaaid door wat koempeltjes met wederom een sneeuwbal en een middelvinger, maar de tevredenheid, de trots en het genot is enorm. Hier gana we lang op mogen teren, heeeeeeeeeeel lang. Met een speciale afbeelding wil ik dan ook afsluiten…………..

Fortuna SC, Harald