Stoomt Fortuna door in Friesland?

Er is reden voor optimisme in Sittard. Afgelopen zaterdag won Fortuna in eigen huis met 3-0 van nummer vier Heracles Almelo. Doelman Koselev staat er wanneer het moet, het centrale duo Dammers en Ninaj had orde op zaken, het middenvelder liep uitstekende en de hard werkende aanvallers stichtten regelmatig gevaar. Met de overwinning op Heracles is Fortuna het linkerrijtje binnengedrongen. Dit gaat ten koste van Heerenveen, de tegenstander van komende zaterdag. De Friezen staan met veertien punten op een twaalfde plaats.

[soccer-info id=’7′ type=’table’ /]

In het jaar van de degradatie (2002) troffen Heerenveen en Fortuna elkaar voor het laatst. In Sittard werd er met 1-0 gewonnen, maar in Friesland verloor Fortuna met 3-1. De laatste overwinning van Fortuna in Heerenveen dateert uit 1991. Zeer opvallend is dat Heerenveen dit seizoen nog geen enkele thuiswedstrijd heeft gewonnen. Tegen Vitesse, ADO en Emmen werd er gelijk gespeeld. Tegen Ajax, Feyenoord en Heracles moest Heerenveen het hoofd buigen. Bovendien kreeg de ploeg in deze zes thuisduels al zeventien tegengoals. Liggen er kans voor Fortuna om de punten mee naar Sittard te nemen? Circa 350 Fortunezen reizen af naar Friesland om de ploeg te steunen.

sc Heerenveen

Heerenveen moet het doen zonder de geschorste Dave Bulthuis en Morten Thorsby. Ook de langdurig geblesseerde aanvoerder Stijn Schaars ontbreekt bij de Friezen.  Waar de verdediging het zwakke punt is van de ploeg van Jan Olde Riekerink, beschikt hij wel over een uitstekende voorhoede. PSV-huurling Sam Lammers vond al zes keer het net. Ook middenvelder Michel Vlap scoorde al zes keer. Uitblinker bij de Friezen is Kosovaan Arbër Zeneli, de linksbuiten gaf al zeven assist. Verwachte opstelling sc Heerenveen: Hahn, Floranus, Höegh, Pierie, Woudenberg; Rienstra, Kobayashi, Vlap; van Bergen, Lammers, Zeneli.

Fortuna Sittard

Bij Fortuna ontbreken de langdurig geblesseerde Gavin Vlijter, Djibril Dianessy en Vitor Saba nog steeds. Verder verwachten wij dat Fortuna onder het motto never change a winning team met dezelfde namen zal beginnen als tegen Heracles. Centrale verdediger Wessel Dammers staat op scherp. Bij een gele kaart mist hij de ontmoeting met AZ. Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Koselev, Essers, Dammers, Ninaj, Pinto; Rodriquez, El Messaoudi, Diemers; Semedo, Stokkers, Lamprou.

Geef een reactie