Terugblik op 2019 en bouwen aan 2020!

Het jaar 2019 is bijna op zijn einde. Tijd om terug te kijken hebben we eigenlijk bijna niet, want de Fortuna SC gaat gewoon door met de club en haar fans op allerlei gebieden te ondersteunen. Naast leuke events organiseren beheert Fortuna SC vier grote activiteiten: (1) Het Gouden Aandeel, (2) De bussen naar uitwedstrijden (3) Fortuniors en (4) het Supportershome. Het bestuur wilde in 2019 op al die vier onderdelen vooruitgang boeken en is daar positief over. 

Het Gouden aandeel is eerder een bewakingsconstructie (stok achter de deur) , maar we kijken met veel plezier terug op de samenwerking met Isitan Gun en Fortuna Sittard. Er is zeer veel vertrouwen in elkaar en de wil om op lange termijn gezond te zijn en te blijven is overduidelijk aanwezig. De BVO Fortuna Sittard is dan ook de enige Limburgse betaald voetbal vereniging die progressie heeft gemaakt in 2019. Echt top.

Ten aanzien van de bussen zijn we zeer blij met ons nieuw vrijwilligers duo Petra & Arno. Alles is steeds pico bello georganiseerd en samen met de bus begeleiders en Fortuna Sittard zorgen zij ervoor dat het uit-legioen van Fortuna Sittard landelijk zeer tot de verbeelding spreekt en respect afdwingt. Geen gedoe, geen ruzie.. wel veel lol. Punt van uitdaging blijft het feit dat innovatie nauwelijks mogelijk is. De busreis naar een oefenwedstrijd in Duitsland werd verboden, net zoals een Fortuna SC busreis naar een brouwerij in Nijmegen voorafgaande aan Vitesse uit.  Zodra de bus een meter afwijkt van de route die een paar ambtenaren bedacht hebben -denk ook aan Feyenoord uit met UGS bus- is er paniek. Jammer. Dat moet in 2020 echt beter.

Op het gebied van de Fortuniors zijn we zeer tevreden. Zowel het ledenaantal, het aantal vrijwilligers, de frequentie en kwaliteit van de line up thuis en uit als wel de Fortunior events zijn enorm gegroeid. Daar zijn we trots op, want we komen vanuit een diep dal. De jeugd heeft de toekomst, en om volle(re) tribunes te krijgen over tien jaar moeten we dus nu investeren. Dat investeren doet Fortuna Sc dan ook, want een lidmaatschap van Fortuniors is spotgoedkoop en elk event en kado’s worden gratis (!) aan de Fortuniors aangeboden. Een constructie die we graag lang vol willen houden, maar uiteraard niet op voorhand altijd gegarandeerd kan worden. Maar geen zorgen, want ook in 2020 is onze doelstelling verder te groeien met de Fortuniors!

Tot slot het SupportersHome. Toen we het Home als kersverse vereniging kregen was deze verlieslatend. Daarnaast was het moeilijk vrijwilligers te vinden die het konden runnen en nog het meest moeilijkste was plannen en geld te genereren om de noodzakelijke innovatie van het home te kunnen doen. Want het Home was en is natuurlijk gezellig, maar het studentikoze druipt er soms ook wel letterlijk vanaf.  De fans verdienen een modern fanhome, met alles erop en eraan, waar je samen met vrienden en familie voor en na de wedstrijd heen kunt gaan.

De Fortuna SC is dik een jaar geleden met Secc begonnen aan een samenwerking. De klik is er. Inmiddels hebben beide partijen zoveel vertrouwen in elkaar dat er een renovatieplan is bedacht. Beide partijen hebben een serieus bedrag gereserveerd dat de grootste renovatie van het home in deze eeuw mogelijk gaat maken. Doel is om een gezellig, volledig gerenoveerd home met moderne faciliteiten rond midden februari gerealiseerd te hebben.  En we zijn begonnen! Ook bij deze verbouwing draait het – net zoals bij de andere activiteiten- weer om mensen, onze vrijwilligers! Dagelijks wordt er door vele handen gebouwd aan ons home, en dat is wel een staande ovatie waard! TOPPERS!!

Geef een reactie