Update: Promotie kraker in Sittard (alle info)

Fortuna Sittard kan zaterdag voor een uitverkocht huis, ruim 12.000 toeschouwers, naar de eredivisie promoveren. Na zestien seizoenen afwezigheid kunnen de geel-groenen terugkeren in de eredivisie. Wanneer het team van de trainers Braga en Hofland wint van Jong PSV is het beklonken. Bij een gelijkspel zijn de Sittardenaren afhankelijk van NEC. Dat mag in dat geval niet te dik winnen bij FC Dordrecht. Op dit moment heeft Fortuna een beter doelsaldo dan de Nijmegenaren: +39 om +36.

Fortuna kan ook nog het kampioenschap binnen halen. Als aanvoerder Perr Schuurs de schaal daadwerkelijk in de lucht wil houden, is behalve een zege op Jong PSV ook puntenverlies van lijstaanvoerder Jong Ajax nodig tegen MVV.

Feest op het fanplein.
Een dergelijke promotie kraker verdient een echt feest. De supportersvereniging Fortuna SC zal  dan ook een ware happening gaan organiseren.Het moet een ode aan de spelers en aan de fans gaan worden. Hierbij zijn alle fans -van jong tot oud- meer dan welkom! .Het feest (gratis entree) zal op het fanplein (het plein voor de hoofdtribune) gehouden worden. Hier ligt overigens ook de prachtige Fortuna Sittard fanshop, die zaterdagmiddag uiteraard ook gewoon open is.

Het Fanplein wordt voor de gelegenheid  omgebouwd tot een heus “fandorp” met oa een groot podium, veel licht, geluid en diverse cateringpunten. Zo zullen er meerdere grote drankwagens, barpunten en extra toiletten aanwezig zijn. Ook hebben we dit keer naast een grote frituurwagen ook een erg grote pizza wagen!  Lekker toch!!! Betalen kan met de bekende bonnen en met een eenmalige consumptiemunt die deze dag beschikbaar is.

Middag programma
De festiviteiten zullen rond de klok van 16.00 uur beginnen. DJ Wouter zal voor de opzwepende muzikale intermezzo’s gaan zorgen, waarna het Sittardse trio “Koertaasj”  live (we denken rond 16.30) vanaf het podium de stemming erin zal gaan brengen.  Tegen  de klok van 17.30 zal  het duo Spik & Span de geel-groene massa in de opperste staat van opwinding gaan brengen. “Kampioene van de nach” kan rondom deze wedstrijd immers vele betekenissen hebben!  Topper Big Benny, die in verleden ook op de Fortuna Sittard CD heeft gestaan, zal dan in zijn set (begin 18.30) de spreekwoordelijke kurk van de fles gaan knallen. Het is daarbij aannemelijk dat het bij hem eerder de bierdopjes zullen zijn. Dat word meebrullen en springen geblazen!!

Na deze set, (verwacht einde tegen 19.00) zal dan het feest verplaatst gaan  worden naar het stadion. Met een overvol stadion en de altijd heerlijke sfeeracties van de TGV zal het voor  aanvang van de wedstrijd genieten geblazen zijn! De wedstrijd begint dan om 19.45 uur.

Tranen van geluk of tranen van teleurstelling?
Tijdens de wedstrijd roepen we alle fans op om de ploeg massaal te steunen. De fans hebben al vaker als 12e man gefungeerd en dat gaat Zaterdag ook gebeuren! Natuurlijk zal de spanning enorm zijn, maar linksom of rechtsom moet ons stadion gewoon een geel-groene kolkende heksenketel zijn.  Hoe zeer wij zelf ook van mooi siervuurwerk houden, de overheid en de club hebben ons gevraagd  de fans te verzoeken geen vuurwerk op de tribunes af te steken. Dit niet alleen vanwege veiligheid, maar ook omdat de club inzake vuurwerk nog steeds onder het vergrootglas ligt bij de knvb. (ja, wat die nu eigenlijk positief doen voor Fortuna en het voetbal is ons ook niet duidelijk).

Enfin, belangrijker dan dit is natuurlijk de uitkomst van de wedstrijd. Eenieder weet grofweg wat de kansen van Fortuna Sittard zijn om te promoveren. Het zegt echter allemaal niets en op Zaterdagavond rond 21.30 weten we waar we aan toe zijn. Tranen van geluk of tranen van teleurstelling. Het is alles of niks…mwa…bijna niks omdat bij geen promotie natuurlijk gewoon de nacompetitie nog wacht .

In het scenario van promotie zal de spelersgroep een ereronde door het stadion lopen. Elk vak en bijne elke supporter zal dan in de gelegenheid zijn om de spelers te bedanken. Fortuna Sittard heeft daarbij laten weten dat zodra fans het speelveld betreden de spelers verzocht zijn/worden naar de kleedkamers te gaan. Een klassieke pitch invasion met de spelers zit er dus niet in. Wat er wel in zit is een geweldig feest in het stadion, maar met name ook buiten het stadion!

Avond programma.
Ongeacht de uitslag zal de spelersgroep na afloop van de wedstrijd het podium op het fanplein betreden. Er is verder geen regie, noch zijn er afspraken met de spelers gemaakt. Emotie moet spontaan zijn en dat zal het dus ook gaan worden. Oprechte Emotie!!!

Vanuit de Fortuna SC is daarbij alles ok zo lang het mooie emotie is en het dus ook veilig voor het publiek is. We verwachten vele duizenden fans, waaronder ook ouderen en kinderen. We zouden graag zien dat alle fans niet alleen een superavond hebben gehad, maar ook veilig en heelhuids de avond doorkomen. We vertrouwen hierbij op het gezonde verstand van de fans die al jaren laten zien hoe je een echt feestje moet bouwen.

Bij promotie – met of zonder schaal – wordt Fortuna verder gehuldigd op maandag 30 april. In een open bus worden spelers en staf van station naar Markt gereden.