Vol Aan’m tegen RKC Waalwijk

Het vrijdagavondje van Fortuna Sittard wordt verruild voor een -hopelijk- zonnige zondagmiddag. Wat zou het fantastisch zijn als Fortuna Sittard haar ongeslagen thuis status zou handhaven door een klinkende overwinning tegen de Waalwijkers. Nog mooier zou het uiteraard zijn als dit onder het toeziend oog van vele duizenden fans zou zijn.

Om dit een beetje te stimuleren heeft Fortuna besloten -beter laat dan nooit- dat ook elke seizoenkaarthouder één kind tot 15 jaar gratis mag meenemen naar de wedstrijd tegen RKC van zondag (14.30 uur). Eerder gold deze actie al voor volwassenen die een los ticket voor het duel kochten.

Oktober fest in het Supportershome.
​Geen kinderen bij je? Niet getreurd. In het Supportershome is het ook weer genieten. Niet alleen kun je er tegenwoordig (live) voetbal beelden van Fortuna Sittard kijken, op deze zondagmiddag zal er geheel in traditie ook een gezellige “OktoberFest” stimmung zijn.

U kent het wel. Erdingen bier, deutsche worst, de oktober fest aankleding en tientallen geel-groen geklede Deutsche madeln die naast een overwinning ook naar halve liters smachten 🙂

De wedstrijd.
RKC Waalwijk moet het zonder twee van zijn ervaren krachten zondag opnemen tegen Fortuna Sittard. Serginho Greene (geschorst) en Fred Benson (kuitbeenblessure) ontbreken in het uitduel, waarin de Waalwijkse club de toppositie in de tweede periode verdedigt. Benson ligt er langere tijd uit.

Een scan wees uit dat hij een in de wedstrijd tegen FC Oss een scheurtje in zijn kuitbeen heeft opgelopen. Daar staat een herstelperiode van vier tot zes weken voor.

Ook Ingo van Weert en Rob van Sonsbeek zitten nog steeds in de ziekenboeg. Het meespelen van Nando Wormgoor, die ook het bekerduel met Vitesse miste, is nog onzeker.

Vermoedelijke opstelling RKC: Williams; Mezghrani, Wormgoor, Nieuwendaal, Ndefe; Rienstra, Anderson, Van de Sande; Van Arnhem, Voskamp, Langedijk.

Fortuna Sittard wil goede generale voor Mvv thuis!
Fortuna Sittard heeft er alle baat bij om in de laatste thuiswedstrijd voor de derby een goede indruk op het langzaam terugkomende thuispubliek te maken. Trainer Ben zal zijn mannen dan ook met een duidelijke opdracht om te presteren het veld in sturen. Hij kan daarbij weer beschikken over de heerlijke fanatieke Aziz.

We gaan het zondag zien. Aan m!