Voorbeschouwing Fortuna Sittard- SC Heerenveen

Aanstaande zaterdag om 21.00 uur is het zover: de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen in eigen stadion. Na de slechte wedstrijd uit bij Twente heeft het elftal wat recht te zetten, iets wat niet eenvoudig zal zijn tegen deze tegenstander maar wel belangrijk gezien de tegenstanders die Fortuna in de komende paar wedstrijden treft.

SC Heerenveen
De Friezen zijn lange tijd relatief rustig geweest op de transfermarkt maar presenteerden dinsdag hun 7e nieuwe aanwinst in de naam van VFL Wolfsburg huurling Ulysses Llanez en de verwachting is dat ook versterking nummer 8 op korte termijn gepresenteerd zal worden. De verwachting is dat dit nog niet de laatste versterkingen zijn voor het sluiten van de transfermarkt begin oktober. Er wordt nog een concurrent gezocht voor de keeper en met name Jurgen Ekkelenkamp wordt nauwlettend in de gaten gehouden voor een mogelijke huuroptie.

In de voorbereiding brachten de Friezen het er niet zo goed vanaf: zij verloren van oa Vitesse, NAC, PEC Zwolle en de Graafschap.Onze tegenstander begon het nieuwe seizoen echter een stuk beter: het wist relatief eenvoudig te winnen van Willem 2 met 2-0, opvallend is wel dat beide doelpunten werden gemaakt door verdedigers. Zover bekend kampen zij niet met blessures en verwachting is dan ook dat dezelfde 11 spelers zullen aantreden die vorige week wonnen en nu op jacht zullen gaan naar de volgende driepunter.
Verwachte opstelling: Mulder, Floranus, Dresevic, Bochniewicz, Woudenberg, Kongolo, Meier, J. Veerman, Driouech, H. Veerman, van der Heide.

Fortuna Sittard
Fortuna begon de competitie, zoals we allemaal weten, slecht. Het feit dat je verliest van een tegenstander die gelijkwaardig wordt geacht is geen ramp echter de manier waarop was niet fraai. Of het nu kwam omdat iedereen te hoge verwachtingen had van de nieuwe aanwinsten, of de spelers de wedstrijd zelf te makkelijk hadden ingeschat of dat het gewoon de spelwijze was die niet werkte? Vermoedelijk een combinatie van dat alles maar dat het zaterdag beter moet moge duidelijk zijn. Het was pijnlijk duidelijk dat zowel op het middenveld als ook links centraal in de verdediging nog versterking nodig is en de verwachting is ook dat Fortuna hier nog mee aan de slag gaat voor het sluiten van de transfermarkt. Of dezelfde elf spelers aantreden of dat wellicht toch een Cox weer in de basis start is op dit moment gissen. De komende wedstrijden wachten een aantal pittige tegenstanders dus het is in elk geval zaak om zaterdag te vechten om de 3 punten in eigen huis te houden, alleen al voor het zelfvertrouwen want dat was zaterdag na de penalty volledig verdwenen.
Hoe het met de blessure van Rienstra staat is niet bekend dus vermoedelijk zal die aantreden, anders kunnen we hopen dat Tekie weer opgeknapt is en bij de selectie zit.
Verwachte opstelling: Koselev, Rota, Ninaj, Angha, Janssen, Smeets, Seuntjens, Rienstra, Hansson, Polter en Flemming. Een andere optie is dat Janssen terug schuift centraal ipv Angha en Cox linksback staat en dat Rienstra vervangen wordt door Tekie.

De wedstrijd staat onder leiding van Marc Nagtegaal.

We hopen ongetwijfeld allemaal op winst maar wat zijn de verwachtingen?

Geef een reactie