Vroege goal geeft Fortuna dames zelfvertrouwen

Hallo Fortunezen, ik ben Marieke Vanwersch, 18 jaar en studeer aan Fontys Sporthogeschool in Eindhoven. Ik voetbal pas sinds mijn 11e en heb altijd in Schimmert (dames) 6e klasse gevoetbald.

Toen ik 12 was heb ik een tijdje voor het regio elftal van de KNVB gevoetbald, maar door een hardnekkige blessure heb ik moeten afhaken bij de KNVB. Het is voor mij een enorme stap om als ‘6e klasser’ nu mee te mogen spelen in de Topklasse. Ik hoop de komende jaren nog veel te leren bij Fortuna Sittard, en een mooie tijd tegenmoet te gaan met beide teams.

Marieke in actie voor de beloftes, waar ze de aanvoerdersband draagt.

Wedstrijdverslag

Opstelling:

Katja Demacker

Charlotte Schings – Loes Plantaz – Glynis Vromen – Jiska Theunissen

Vera Wanrooij – Annika Pluijmen – Marieke Vanwersch

Madelon Dohmen – Shirley Kocacinar – Liv Aerts

Wisselspelers: Melissa Winthaegen, Sitha Caessens, Maisam Wehbe, Jess Sibilja, Esmeralda Jaspar

Wissels: 78’ Madelon Dohmen en Marieke Vanwersch worden gewisseld voor Jess Sibilja en Maisam Wehbe

Een vroege goal geeft een team zelfvertrouwen. Dat bleek ook zaterdag 30 november, toen Annika Pluijmen namens Fortuna Sittard al binnen twee minuten scoorde in de thuiswedstrijd tegen ATC ’65, zeg maar het Beloftenteam van FC Twente. Door dat snelle doelpunt kreeg koploper Fortuna vleugels en trok het team de wedstrijd naar zich toe. De jonge Twentse ploeg, die de bal knap rondspeelde maar niet beschikte over een afmaker in de frontlinie, kreeg nog vóór rust twee tegentreffers te verwerken. Op aangeven van Vera Wanrooy schoot Liv Aerts in de 20ste minuut knap binnen. Vlak voor de pauze deed Madelon Dohmen alle hoop voor de Twentenaren vervliegen door via een stift (een beauty vanaf zestien meter) 3-0 te laten aantekenen. In de tweede helft deden zich over en weer nog enkele kansjes voor, maar Fortuna-keepster Katja Demacker stak, zoals zo vaak, weer in bloedvorm. Al met al een gedegen Fortuna in alle linies, al maakte middenmotor ATC ’65 het de koploper ook niet echt moeilijk. Opmerkelijk was de rol van de “Twentse” grensrechter: hij deed zowat iedere Fortuna-aanval in de kiem smoren door steevast voor buitenspel te vlaggen… Ondanks dat foutieve ‘vlagvertoon’ wist Fortuna Sittard tot driemaal toe te scoren. Met een neutrale ‘grens’ had Fortuna het doelpuntentotaal ongetwijfeld verder kunnen uitbouwen.

Madelon Dohmen begint beter en beter te spelen en houd zich ook goed staande in dames1, getuige de goal die valt uit dit schot

Captain Vera neemt het vijandelijke doel onder vuur

Liv Aerts tikt de 2-0 binnen. De aanvoerdster van ATC kan slechts toekijken

3-0 tegen de Tukkers en plek 1 nog altijd in bezit.

Publiekswissel voor Madelon

Bron: Fortunasc, verslag: Marieke Vanwersch, foto’s: Jori Knops