Weet Fortuna ook ‘away’ punten te pakken?

Na de winterstop heeft Fortuna in thuiswedstrijden de maximale score behaald: 6 uit 2. Vitesse en Excelsior werden met 2-1 en 4-1 verslagen. Buiten eigen huis gaat het al het gehele seizoen een stuk minder soepel. Na de winterstop werd er met ruime cijfers verloren van De Graafschap (5-1), Feyenoord (4-1) en PSV (5-0). Aanstaande zaterdag krijgt Fortuna de kans om te laten zien dat het ook in uitwedstrijden kan presteren. Fortuna gaat op bezoek bij Heracles Almelo, de nummer 8 van de Eredivisie. Heraces heeft 3 punten meer behaald dan Fortuna, dat negende staat. De winnaar van het duel slaat waarschijnlijk een gat met de onderste regionen en hoeft voorlopig niet aan degradatie te denken.

[soccer-info id=’7′ type=’table’ /]

In eigen huis presteert Heracles ontzettend goed, 21 punten uit 10 wedstrijden. Alleen PSV, Feyenoord en Ajax hebben een betere thuisbalans dan Heracles. Eerder dit seizoen won Fortuna met 3-0 van de ploeg uit Almelo. Diemers, Stokkers en El Messaoudi zorgde voor de doelpunten.

Heracles Almelo

Tegenstander Heracles kwam zeer wisselvalig uit de winterstop. Achtereenvolgens werd er verloren van FC Groningen, PEC Zwolle en ADO Den Haag. De weg naar beneden leek ingezet. Echter, Heracles won afgelopen zaterdag van Ajax. De verwachting is dan ook dat trainer Frank Wormuth vasthoudt aan de opstelling van de wedstrijd tegen Ajax. Hij zal het wel moeten doen zonder de geblesserde centrale verdediger Maximillian Rossmann. Hij zal vervangen worden door de in de winter van Feyenoord overgekomen Mats Knoester. Verwachte opstelling Heracles Almelo: Blaswich, Breukers, Knoester, van den Buijs, Czyborra; Drost, Merkel, Osman; Kuwas, Konings, Petersson. 

 

Fortuna Sittard

Bij Fortuna Sittard keren backs Mica Pinto en Clint Essers terug van een schoring. Daarentegen is José Rodriquez wel geschorst. Langdurig geblesseerde Djibrill Dianessy, Anthony Syhre, Gavin Vlijter, Wessel Dammers en Rowen Koot zijn er in ieder geval ook niet bij. Ook de beschikbaarheid van Aron Dobos, Kai Heerings, Branislav Ninaj en Finn Stokkers is onzeker. Pinto zal terugkregen in de basis, Marco Ospitalieri zal dus weer op de bank plaatsnemen. Het is nog onzeker of Essers terugkeert, zijn vervanger Allesandro Ciranni speelde een aardig wedstrijd tegen Excelsior. Wie er in het hart van de verdediging starten is nog onzeker. Ruben Ramirez had een uitstekend basisdebuut tegen Excelsior, hij wordt aan de aftrap verwacht. Er zijn verschillende kandidaten voor de plek naast hem: Amahdou Dembele, Essers, Ninaj mits fit en Ahmed el Messaoudi. Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Koselev, Ciranni, Ramirez, Dembele/Essers, Pinto; Balic, Smeets, Diemers; Semedo, Novakovich, Lamprou. 

Geef een reactie