Weet Fortuna weer dichterbij NEC te komen?

Met de uitoverwinning in Oss en het gelijke spel van NEC is Fortuna weer twee punten ingelopen op NEC. De ploeg van Braga en Hofland is dus weer helemaal terug in de titelrace, welke momenteel geleid wordt door Jong Ajax. Fortuna lijkt na het ontslag van Sunday Oliseh herboren, alleen het uitdrukken van de hoeveelheid kansen in doelpunten levert nog problemen op. Aanstaande vrijdag wacht SC Cambuur, dat een uitermate tegenvallend seizoen kent. De anti-Friezen staan op de twaalfde plaats en vechten voor een plekje in de play-offs.

Eerder dit seizoen verloor Fortuna de ontmoeting in Leeuwarden. Ondanks dat Cambuur ruim een halve wedstrijd met één man minder op het veld stond, wist Fortuna de gelijkmaker niet te forceren. Vorig jaar had Fortuna in eigen huis wel succes tegen Cambuur, de ploeg werd met een 3-0 nederlaag terug gestuurd naar het hoge noorden. Weet Fortuna opnieuw een overwinning te boeken op Cambuur in eigen huis?

SC Cambuur

Cambuur kent een zeer tegenvallend seizoen. De ploeg heeft bovendien problemen met scoren. Topscoorders zijn Barto (8) en Robertha (6). Op papier beschikt Cambuur over een uitstekende ploeg met veel spelers die zich in het verleden al hebben bewezen in de Jupiler League: Kip (Almere City), Daniëls (Dordrecht) en Mathieu (FC Oss) Wel heeft de ploeg met de huur van Crowley in de winterstop een behoorlijke kwaliteitsimpuls gegeven aan haar middenveld. Verwachte opstelling SC Cambuur: Cummins, van Wermeskerken, van der Laan, Schilder, van Deelen; Boerlage, Crowley, Kip; Daniëls, Barto, Mathieu.

Fortuna Sittard

Fortuna Sittard moet het aanstaande vrijdag doen zonder internationals Kojic, Vidigal en Schuurs. De laatste twee stonden tegen Oss beide vanaf de aftrap in het veld. Ook Dianessy ontbreekt vanwege zijn vijfde gele kaart van het seizoen. Naar alle waarschijnlijkheid is middenvelder Smeets wel weer klaar om negentig minuten te maken. Of Ospitalieri en Cantwell weer aan de aftrap kunnen verschijnen, is nog onbekend. Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Özer, Essers, Dammers, Heerings, Pinto; Smeets, Cantwell/Saddiki; Semedo, Hutten, Askovski; Stokkers.