Zinloos geweld zonder consequenties?

Het politie optreden heeft voor, tijdens en na afloop van de wedstrijd Fortuna Sittard tegen Mvv (2013) aantoonbaar gefaald. Meer dan honderd burgers hebben een officieel en onderbouwd beklag ingediend (waarvan er geen een is afgehandeld!), er is een docu-boek vol feiten, foto’s en verslagen, een intern rapport van de politie die toegeeft dat burgers onnodig geslagen (gepord) en beledigend (uitschelden) zijn en een onafhankelijk onderzoek ( welke hier te lezen is ) legt de zenuw al helemaal bloot: er is geen fatsoenlijk overleg noch coordinatie geweest tussen de overheidspartijen. Alle partijen die  beslissen over het middel van “geweld op burgers toepassen”  hebben op eigen initiatief en naar eigen goeddunken  “maar wat gedaan”. Zo wist het hoofd van de Politie, de Burgemeester van Sittard-Geleen  nog niet eens dat er Mobiele Eenheid in zijn stad was, laat staan dat hij invulling aan zijn verantwoordelijkheid heeft gegeven.

De Fortuna SC zal in de komende twee weken met verschillende partijen spreken om vervolgacties en communicatie af te stemmen. Juristen die de Fortuna SC willen helpen kunnen zich melden bij de webmasters of op info@fortunasc.nl. Ook de politiek in Sittard-Geleen is nu aan zet. De oorzaak en het falend optreden van de overheid zijn nu duidelijk. Er kan niet en mag niet langer weggekeken worden.  Het wordt NU tijd om over de consequenties voor falend overheidsoptreden te gaan praten. Dit nooit meer!

Het moge daarnaast duidelijk zijn dat de FortunaSC zeer teleurgesteld is dat onze Burgervader dhr. Cox geen publiekelijke excuses naar de slachtoffers en Fortuna-fans maakt. Iedereen is tegen zinloos geweld, maar de overheid hoeft zich hier niet aan te houden? Zij zou toch net een voorbeeldfunctie in deze moeten hebben?  Of zijn burgers die van Fortuna Sittard houden 3e rangs burgers die niet meetellen? Publieke excuses van de Burgemeester en dhr. Veldhuis zijn in ieder geval een minimale eis om überhaupt in de toekomst met elkaar verder te kunnen praten.

webmaster Kiprich