Het nieuwe team 2020-2021

Met wat horten en stoten eindigde het 2e eredivisieseizoen van Fortuna Sittard dan toch positief. Niemand is echter meer met dat resultaat bezig, de blik gaat vol vooruit, welke spelers gaan en welke spelers gaan er komen? Volg hier de ontwikkelingen

De Selectie 2019-2020.
Van de selectie van vorig seizoen zullen een twaalftal spelers niet meer terugkeren omdat hun contract is afgelopen. De bekendste zijn uiteraard Wessel Dammers, Mark Diemers en Ciss , maar verder vertrokken ook de keepers Azbe Jug en Rowen Koot, eigen jeugdspeler Bo Breukers en de huurlingen Felix Passlack (Borussia Dortmund), Vitalie Damascan (Torino), Alex Carbonell (Valencia), Carlos Faya (Academia Puerto Cabello), Leandro Fernandes en Nikolai Frederiksen (beiden Juventus).


Onze nieuwe selectie  in vorming (18.06.2020)

Doelman:
Alexei Coselev (2021), / Yanick van Osch, ?

Verdediging:
Lazaros Rota (2023) , Branislav Ninaj (2021) – Martin Angha (2021) – George Cox  (2023), /
Clint Essers (RB), Gregoire Amiot (CD), Patrik Raitanen (CD), Roel Janssen (LW)

Middenvelder:
Tesfaldet Tekie (2021)Jorrit Smeets (2021)– / Dimitrios Ioannidis, Nassim El Ablak, Adnan Ugur

Aanvallers:
Bassala Sambou (2022) –  Emil Hansson (2024),  / Jacky Donkor (RW), Lisandro Semedo (RW) , Rasmus Karjalainen (ST),  Djibril Dianessy (LW), Andre Vidigal (LW)

Uiteraard is dit een papieren verhaal, want er gaan spelers mogelijk nog weg of zeker erbij komen. Wat is nu bekend?

Mogelijk vertrekkende spelers.
Lisandro Semedo en André Vidigal keren deze zomer na een verhuurperiode terug bij Fortuna Sittard, maar het is sterk de vraag of zij ook in Sittard blijven. De vleugelaanvallers mogen vertrekken wanneer een club met een noemenswaardige transfersom op de proppen komt. Hetzelfde geldt voor de Hongaar Áron Dobos. “In principe staan ze alle drie bij ons onder contract, maar bij een goed bod mogen ze weg”, zegt technisch manager Sjors Ultee.

Nieuwe spelers
Aangezien Fortuna  twee van haar drie doelmannen heeft laten gaan zat de club dringend verlegen om tenminste één nieuwe doelman. Die heeft het gevonden in de vorm van Yanick van Osch. De 23-jarige doelman speelde de afgelopen 15 seizoenen voor PSV en reikte tot Jong PSV.Bij Fortuna krijgt het jonge talent een contract voor twee seizoenen met een optie voor een derde seizoen.

De 29-jarige Roel Janssen keert na drie seizoenen VVV Venlo terug bij Fortuna Sittard. Hij tekent een contract tot medio 2023. Roel is een verdediger met leiderskwaliteiten en kan op meerdere posities spelen, linksback en linker centrale verdediger.

Emil Hansson is de derde aanwinst voor volgend seizoen worden. Hansson stond tussen 2015 en 2019 bij Feyenoord onder contract en werd verkocht aan Hannover 96, die hem tot 2022 onder contract heeft. De zweedse U21 international kan zowel als ’10’ en als buitenspeler uit de voeten. Fortuna ziet de komst van Hansson als een topprioriteit en heeft de speler een contract voor vier seizoenen aangeboden.

Vele namen van Turkse spelers vliegen over het internet, maar daar gaan we maar verder niet op in.  Verder is  Aliou Baldé – momenteel nog actief voor Diambars de Saly Dourbel in eigen land – in beeld bij Fortuna. Van concrete onderhandelingen is overigens nog geen sprake. Op het moment van schrijven blijft het bij dit inzicht.

Geef een reactie