Alessandro Ciranni versterkt Fortuna Sittard

De eerste versterking voor het nieuwe eredivisie seizoen is binnen. De oer-Genkie Alessandro Ciranni (21) maakt de transfer naar Fortuna Sittard. De Belg tekent bij de kersverse eredivisionist een driejarig contract. De overgang hing sinds deze week in de lucht.

Ciranni is een product van de hoog aangeslagen  Genkse jeugdopleiding. De jonge Belg doorliep de gehele jeugdopleiding van KRC Genk.Vervolgen was hij nog aanvoerder van Jong KRC Genk. Hij speelde in de afgelopen drie seizoenen 96 duels in dienst van MVV, waarin hij tekende voor negen goals en veertien assists.

Ciranni was een van de uitblinkers bij de Sterrendragers, waar hij bovendien als tweede aanvoerder fungeerde. Ciranni’s contract bij MVV liep deze zomer af, waardoor de Limburger transfervrij naar Fortuna Sittard kan vertrekken.

Navraag bij Racing Genk fans levert ons het inzicht op dat Ciranni een centrale Verdediger / rechtsback is met vooral voetballende kwaliteiten. Daarnaast beschikt hij over een goede vrije trap. “Alessandro is aanvallend ingesteld, waarbij zijn snelheid natuurlijk goed van pas komt. Echt een speler die goed past in de lange termijn strategie van de club”, aldus de trotse clubeigenaar Isitan Gun.

Zoals het er nu naar uitziet kan Ciranni dus mogelijke een centrale rol naast Dammers gaan krijgen of hij gaat de concurrentie aan met Essers, die afgelopen seizoen vriend en vijand verraste met zijn sterke ontwikkeling.

Wij wensen Ciranni veel succes in de eredivisie bij Fortuna Sittard!