Algeheel stadionverbod voor fans Fortuna!

De Burgemeester van Eindhoven verbiedt fans van Willem II, FC Den Bosch, FC Oss,  Jong FC Twente, Jong Ajax, MVV, FC Dordrecht en Fortuna Sittard om op bezoek te komen tijdens een thuiswedstrijd van Jong PSV.

In het seizoen 2013-2014 heeft de KNVB enkele Jong BVO’s toegelaten tot de Jupiler League. Dit ging gepaard met veel commotie omdat Jong Ajax, Jong Twente en Jong PSV (door afhaken van VV Katwijk) voor financiële redenen werden toegevoegd aan de 2 de divisie van voetbalminnend Nederland. De 3 Jong BVO’s kunnen niet promoveren, noch degraderen maar hebben allen wel min of meerdere samenwerkingsverbanden. Jong PSV met FC Eindhoven bijvoorbeeld. Maar de Eindhovenaren schermen in de jeugd ook met een samenwerking met VVV Venlo en Helmond Sport.

Het woord competitievervalsing lag op een ieders lippen maar de smaak van geld (lees hogere TV inkomsten) verdoezelde na weken ophef de wrange smaak van de teloorgang van de Jupiler League.

De Burgemeester van Eindhoven laat vandaag in het Brabants Dagblad optekenen dat 8 BVO’s niet welkom zijn in Eindhoven als Jong PSV speelt. Fans zijn niet welkom! Een algeheel stadionverbod nog voordat er één bal getrapt is in de Jupiler League! Fans van o.a. Fortuna Sittard worden zonder enige aanleiding als onhandelbare en risicovolle hooligans bestempelt. Het laatste woord kan en zal hierover niet zijn gevallen. Voetbal zonder supporters betekent het absolute einde van de cultstatus van deze tak van sport.

De wedstrijd Jong PSV – Fortuna Sittard staat gepland op maandag 16 september 2013.

Nawoord: in de rijke historie van Fortuna Sittard werd éénmaal eerder (*oda JC – Fortuna Sittard) een algeheel stadionverbod uitgedeeld aan Fortuna Sittard fans. Een drastische maatregel omdat enkele vandalen daags voor de beladen Limburgse derby de netten hadden doorgeknipt in het Parkstad stadion.

Bron: Brabants Dagblad, auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen