Alsnog Feyenoord – Fortuna Sittard

Eigelijk zou Fortuna later vanmiddag tegen Feyenoord spelen op het terrein van SC Susteren, Na diverse gesprekken is deze wedstrijd echter afgelopen donderdag verboden door de burgemeester van Echt-Susteren.

Echter wilde Fortuna toch een duel spelen en na geheim beraad de afgelopen dagen kwam men overeen toch te spelen vanmiddag in Rotterdam, tegen datzelfde Feyenoord. Het duel werd jammer genoeg afgewerkt achter gesloten deuren en was dus niet toegankelijk voor publiek uiteindelijk, ook al heeft FortunaSC pogingen ondernomen om alsnog aanwezig te zijn.

Voor alle supporters hebben we dan toch de uitslag van deze wedstrijd. Feyenoord won de wedstrijd, gespeeld bij 35 graden op Varkenoord, met 1-0.

Fortuna speelde niet onaardig, creëerde zich zelfs een aantal kansen, maar na een hele reeks wissels in de 2e helft viel het niveau ietwat terug en scoorde Feyenoord naar later bleek de enige en beslissende treffer.  Elvis Manu scoorde de Rotterdamse treffer in de 79e minuut, en al met al klinkt deze uitslag heel bemoedigend.

Feyenoord startte in de volgende opstelling : Erwin Mulder – JeanPaul Boëtius – Ruud Vormer – Lex Immers – Mitchel te Vrede – John Goossens – Tony Vilhena – Sven van Beek – Matthew Steenvoorden – Lucas Woudenberg – Rick Karsdorp

In de tweede helft wisselden de Rotterdammers ook veelvuldig en maakten Mathijsen, Verhoek, Hahn, Nelom, Manu, Achahbar, Sleegers en Dammers speelminuten.

Fortuna’s basisopstelling was als volgt : Ferhat Kaya – Andrew Marveggio – Roel Janssen – Kevin Kis – Ramon Voorn – Lars Gulpen (foto links) – Jordy Briels – Jeffrey Vlug – Seku Conneh – Jasper Waalkens – Jordy ter Borgh (foto midden)

Ook onze ´blauwen´ wisselden veelvuldig en zo kwam ook Fatih Turan (na 35 minuten), Glenn Daniëls, Dennis Dengering, Mitchel Elshot, Bob vanKan, Jelle van Rijswijk (foto rechts), Tomas Overhof, Christopher van der Aat, Dion Watson, Benjamin Bathiri en Zlatko Zejnilovic (allen in 2e helft) nog in het veld.

Aanstaande vrijdag, 25 juli speelt Fortuna in Echt tegen topklasser EVV. Deze wedstrijd gaat zeker door, en u bent allen van harte welkom om het jonge team van Peter van Vossen aan het werk te zien tegen een opponent, waarmee groengeel zich echt kan meten normaal gesproken en waar een winstpartij toch eigelijk plicht zou moeten zijn.

Auteur : Harald