Awaymatch 3 : Achilles ´29 – Fortuna Sittard

Morgen, vrijdag 29 augustus speelt Fortuna in Groesbeek haar derde uitwedstrijd van het seizoen. De voorafgaande twee duels leverden 3 punten op en een doelsaldo van 2 treffers voor en 5 tegen (allen tegen NEC).

Afgelopen seizoen speelden we de eerste keer bij Achilles, in een zeer amateuristisch maar toch ook weer knus stadion. De onderstaande samenvatting werd toen gemaakt door Ger Putters. De wedstrijd an sich, afgewerkt in zeer regenachtige omstandigheden, eindigde zoals hij begon 0-0.

Dit seizoen zal het echter heel anders moeten. Als we de laatste jaren nood hadden aan 3 punten, dan is het morgen wel. Niet alleen om hopelijk van de laatste plek weg te komen, maar ook om weer wat zelfvertrouwen te geven aan de spelers (en de supporters). Op sportpark Heikant zal morgen de wedstrijd om 20.00u beginnen en onder leiding staan van scheidsrechter van den Heuvel.

Op de officiële site van Achilles ´29 kunnen we niets vinden van een voorbeschouwing en hoe de opstelling er morgen bijvoorbeeld gaat uit zien, zal behoorlijk gissen zijn. Wel is duidelijk dat in de spits de zeer gevaarlijke Freek Thoone staat en de kopsterke Malatic, die nog twee keer tegen Jong Ajax scoorde, zal ook aan de aftrap verschijnen.

Onze beste gok : ter Wielen – Dingil – Edwards – Malatic – Raja Boean – Worm – Kaak – SÜrmeli – van Steen en Thoone. De vanwege een rode kaart geschorste Thijs Hendriks, zal zeker ontbreken.

Ons eigen Fortuna Sittard zal waarschijnlijk een paar aanpassingen kennen in de opstelling (afgaande op de laatste training vandaag). Of de vandaag goedgekeurde Donny de Groot mee zal doen, is nog de vraag. We laten hem maar even buiten de opstelling, zeker omdat hij nog geen minuut heeft meegetraind.

De te verwachten groengele opstelling : Kaya – ter Borgh – Vets – Janssen (twijfelgeval wegens naweën van lichte hersenschuding), Turan – Voorn – Pappot – Vlug – Briels – Waalkens – Conneh. Indien Roel Janssen niet beschikbaar is zal wellicht Thomas Overhof zijn plaats innemen. Opvallend was dat er getraind werd op een 3-4-3 variant, met Turan op het middenveld. Of dit dan ook in de wedstrijd morgen terug te zien gaat zijn, dat blijft afwachten.

Fortuna zal in Groesbeek gesteund worden door 1 volle supporters bus en vele anderen die met de auto hun club wederom achterna reizen. De uitnodiging aan niet-geselecteeerde, geblesseerde of geschorste spelers om ons weer te vergezellen in het uitvak blijft geldig !

Achilles ´29 – Fortuna Sittard, bring it on. Morgen aftrap om 20.00u.

Fortuna SC, Harald