AZ – Fortuna (4-2) in de media

Fortuna wist ook zondag geen punten te sprokkelen tijdens de lastige uitwedstrijd tegen AZ. Tegen de Alkmaarders – de nummer vier van de Eredivisie – werd het 4-2, ondanks dat Fortuna voor rust nog wel met 1-2 voor stond. De 4-2 betekende de derde verliespartij van Fortuna op rij. Een media-overzicht.

De samenvatting van de wedstrijd is HIER terug te zien. Na 13.30 minuten begint het item over Fortuna. HIER (1Limburg), HIER (site Fortuna), HIER (Voetbal International) en HIER (De Limburger) zijn uitgebreide tekst- en fotoverslagen te vinden.

Tekst loopt verder onder de wedstrijdstatistieken van de NOS.

Hoofdtrainer René Eijer verscheen na de wedstrijd voor de camera’s van de NOS en hij gaf toe bij rust (1-2) even gedacht te hebben aan meer dan nul punten als eindresultaat. ,,Als je er twee maakt voor rust, hoop je toch op een verrassing. Maar goed, uiteindelijk heb je het aan jezelf te danken dat je verliest. In de tweede helft zie je toch dat er een stuk kwaliteitsverschil is. AZ speelde slimmer en benutte de ruimtes beter. We schermden niet goed af en wonnen de tweede bal steeds niet. Uiteindelijk is het dan een optelsom…”

Eijer vervolgt: ,,Met name aan de kant waar Idrissi speelde, daar hebben we een nieuwe jongen: Dembélé. Die moest goed gestuurd worden. Daar hadden we in het begin wat moeite mee. In de rust gaven we aan: geef Idrissi niet meer zoveel ruimte en sta er wat korter op. In het begin deden ze dat ook wel goed en op een gegeven moment incasseer je toch weer tegendoelpunten. Dat is dan lastig te herstellen. Als je verliest heb je natuurlijk altijd zorgen, maar we raken niet in paniek.”

 

Geef een reactie