Aziz Khalouta sloopt ‘Witte Leeuwen’

Fortuna Sittard – Telstar = 5-0

Om 20.00 uur floot scheidsrechter Lindhout zijn fluitje ten teken dat de wedstrijd Fortuna Sittard – Telstar mocht aanvangen. Voor de ware voetballiefhebber (2.500 toeschouwers) een mooie wedstrijd in het betaalde voetbal. Telstar –welke een verloren seizoen speelt-  kende geen enkele druk, daarentegen moest de thuisploeg vol aan de bak om uitzicht te behouden op deelname aan de play-offs.

Niet geheel verrassend koos Fortuna Sittard trainer Wil Boessen dan ook voor een aanvallend concept met Aziz Khalouta, Gevaro Nepomuceno en Patrick N’Koyi in de voorhoede. De intentie van onze scheidend coach heel simpel: winnen!

Voor u onderstaande de basisopstelling deze vrijdagavond:

Kaya

Hendrickx – Dreesen – Janssen – Kis

Vlug – Voorn – De Boer

Nepomuceno – N’Koyi – Khalouta

Reserves: Amoah, Gulpen, Zejnilovic, Overhof, Voss, Watson, Linssen

Het natte veld in het Offermans-Joosten stadion bleek moeilijk bespeelbaar en dan ook niet verwonderlijk dat juist mannetjesputters als De Boer, Voorn en Khalouta het voortouw namen deze vrijdagavond. Fortuna Sittard hield het veld goed breed en creëerde zich na 17 minuten spelen via topschutter Patrick NKoyi de eerste kans van de wedstrijd. Doelman Cor Varkevisser wist echter te redden. Een eerste waarschuwing wel voor ‘de witte leeuwen’ die deze avond makke schaapjes bleken. Het was namelijk Aziz Khalouta met de snelste hattrick ooit (!) gescoord in de Jupiler League die de wedstrijd in 19 de , 23 ste en 24 ste minuut beslechtte in het voordeel van de thuisploeg. Met name zijn eerste doelpunt wederom fraai. Waar onze schaduwspits eerder deze week de Graafschap wist te pijnigen met een schot van buiten de 16 meter was het ook deze keer bekeken en raak.

Fantastisch mooi voor de speler en voor onze club die niet alleen finnacieel maar ook sportief de weg omhoog lijkt te hebben gevonden. Aziz Khalouta, onthoud u de naam beste fans. Hulde die hulde toekomt.

De rust werd met 4-0 bereikt. Jeffrey Vlug was het namelijk in de 36 ste minuut die doelman Varkevisser voor de 4 de keer wist te paseeren. Een ongekende luxe waarbij we niet mogen vergteen te vertellen dat Telstar echt onthutsend zwak stond te acteren. Het duurde welgeteld tot de 77 ste minuut (!) voordat de Hollanders een schot op doelman Kaya van Fortuna Sittard loslieten. Onze doelman zorgde met veel flair en gevoel voor show voor redding. Niet veel later ook nog een 2 de schot op doel. Wat zou Kaya in de Voetbal International nu krijgen?? De keeper kreeg welgeteld 2 ballen op doel en redde uitstekend.

Op  het scorebord toen al lang en breed de einduitslag te aanschouwen: 5-0. Het was namelijk aanvoerder Ramon Voorn die in de 67 ste minuut zijn trekker met links overhaalde .De lange doelman Varkevisser als een schoothondje achterlatende in zijn doelgebied. 5-0! Een gigantische opsteker welke gerust in perspectief moet worden bezien. Fortuna Sittard speelde goed, kende echter met Nepomuceno en NKoyi twee spelers die ongelukkig speelden, maar was simpelweg vier klasses beter dan Telstar dat onthutsend slecht uit de hoek kwam.

Graag sluit ik dit verslag af met de wijze woorden van vriend Wil Peters. De Nestor van het legioen op  Noord voorspelde op voorhand al de uitslag: “Alle ballen op Khalouta dan winnen we wel met 5-0”.

Fortuna Sittard speelt nog 12 finales/competitiewedstrijden waarin 36 punten zijn te winnen. Te beginnen volgende week vrijdag (14 februari 2014) uit tegen Achilles’29. Onze ploeg staat na de overwinning op Telstar op een 11 de plek in de Jupiler League. Niet genoeg voor deelname aan de play-offs. Er zal dus wederom gewonnen moeten worden.

Voor nu resteert ondergetekende niets anders dan u een prettig weekend te wensen. Onze Ajeugd speelt een lastige wedstrijd uit tegen FC Dordrecht (14.30 uur) en onze dames op eigen veld in Munstergeleen de topper tegen Buitenveldert (17.00 uur). Komt dat zien, steun onze jongens en meiden.

De foto’s horende bij dit verslag uit de hand van Fortuna SC fotograaf Leo Everard, waarvoor onze dank. Voor meer foto’s van deze wedstrijd en uit zijn repertoire verwijs ik u graag naar zijn website . Voor een bijgewerkte Top 100 allertijden klikt u hier .