Belangrijke info bezoek uitwedstrijden

Alleen online verkoop.
Het kopen van tickets voor uitwedstrijden zal met ingang van seizoen 2018/2019  alleen online mogelijk zijn. Je komt in aanmerking voor het kopen van uitkaarten wanneer je eigenaar bent van een seizoenkaart voor het seizoen 2018/2019 óf indien je lid bent van Fortuna SC. Dit betekent dus dat indien je geen seizoenkaart hebt voor het seizoen 2018-2019 en je tevens geen lid bent van Fortuna SC, het bezoeken van een uitwedstrijd niet langer mogelijk is. Deze maatregel komt voort uit de strengere eisen voor het bezoeken van uitwedstrijden in de Eredivisie.Op een rijtje: aan welke eisen dien je te voldoen voor het kunnen bezoeken van een uitwedstrijd?

– Je hebt een MijnFortuna-profiel (pagina fortuna Sittard);
– Je voegt een selfie of pasfoto toe aan je profiel, via accountinformatie; en
– Je hebt een seizoenkaart 2018/2019 of bent lid van FortunaSC

Het is mogelijk om in dezelfde bestelling niet alleen voor jezelf, maar ook voor je vrienden een ticket te kopen. Je zult dan straks het account van je vriend of vriendin aan je bestelling moeten koppelen. Uiteraard kun je dit alleen doen, als die vriend of vriendin in de categorie zit die op dat moment gerechtigd is een ticket te kopen.

De eredivisie is enkele wedstrijden onderweg en Fortuna SC en Fortuna Sittard hebben de gang van zaken op de wedstrijddag bij uitwedsrijden nader bekeken, hetgeen heeft geleid tot enkele veranderingen.

Ledenkorting
Leden van Fortuna SC reizen elke busreis met 5 euro korting. Bij het kopen van tickets dienen leden voor het ledenticket te kiezen, niet-leden kiezen (vanzelfsprekend) niet niet-ledenticket. Fortuna SC controleert achteraf of er niet-leden met korting zijn afgereisd. Mocht Fortuna SC concluderen dat supporters onterecht gebruik maken van de ledenkorting, dan zullen deze supporters hierover worden aangeschreven en zal hen tijdelijk dan wel geheel de toegang tot het uitvak worden ontzegd.

Tickets printen
Tickets voor uitwedstrijden dienen  te worden uitgeprint. Dit betekent dat tickets niet zullen worden geaccepteerd vanaf de telefoon (bijvoorbeeld vanuit de app). Fortuna Sittard is tot dit besluit gekomen, aangezien de club de tickets niet langer zal scannen bij het uitvak. Bij de uitwedstrijd in Den Haag is gebleken dat de scanners niet altijd goed werken, een en ander afhankelijk van de mate van daglicht en of het al dan niet regent. Het voorgaande leidt tot lange rijen voor het uitvak. De tickets dienen echter wel te worden gescand en dit scannen zal gebeuren na afloop van de wedstrijd, bij Fortuna Sittard op kantoor en door Fortuna Sittard zelf. Dit maakt het noodzakelijk dat de tickets op papier dienen te worden aangeboden, aangezien de club anders niet kan zien wie aanwezig is geweest in het stadion. Daarnast dienen de tickets in geprinte vorm te worden aangeboden, omdat de club achteraf dient te controleren of er gekopieerde tickes zijn aangeboden. Deze controle zou normaal bij het uitvak plaatsvinden, maar ook deze controle gaat dus achteraf plaatsvinden.

Parkeerkaarten
De parkeerkaarten zullen, in tegenstelling tot de entreebewijzen, wel worden gescand. Dit is noodzakelijk eveneens vanwege het feit dat de club iedereen die een parkeerkaart koopt toegang tot de bussluis van de bezoekende partij wilt garanderen.

Geef een reactie