Beloften gaan strijdend ten onder

Opstelling:
Melissa Winthaegen
Esmeralda Jaspar – Glynis Vromen – Jiska Theunissen – Chayenne Corstjens
Marieke Vanwersch – Sitha Caessens – Gigi Verkennis – Maisam Wehbe
Mariëlle Janssen – Madelon Dohmen

Wissels:
Laura Gerards – Kyona Lacroix – Darnisha Sewbaransingh – Jorieke van Zandvoort

45′ Darnisha Sewbaransingh en Laura Gerards voor Esmeralda Jaspar en Sitha Caessens

Doelpunten:
35′ 1-0: Loes Smeets
64′ 1-1: Mariëlle Janssen

Penalty’s:
2-1: Anke Janssen
2-2: Marieke Vanwersch
3-2: Loes Smeets
3-3: Chayenne Corstjens
4-3: Marlou Thijs
4-4: Jiska Theunissen
5-4: Maxime Scheepens
5-5: Maisam Wehbe
6-5: Maud van Bommel
6-5: Laura Gerards

Donderdagavond speelden de beloften voor de beker tegen SV Someren, de huidige nummer 3 van de 1e klasse D. Trainsters Annika Pluijmen en Liv Aerts hadden ervoor gekozen om af te wijken van de gebruikelijke aanvallende speelstijl en lieten Someren het spel maken. Someren wist zich hier weinig raad mee en kon dankzij het goed verdedigende Fortuna geen uitgespeelde kansen creëren. Het enige gevaar kwam zo nu en dan via een corner. Het was dan ook een afgeslagen corner die voor de voeten van Loes Smeets viel, welke niet twijfelde en hard in het dak van de goal schoot.
Ondanks deze tegenslag liet Fortuna zich niet van de wijs brengen en bleef proberen om via counters gevaarlijk te worden.
Fortuna sterk uit de kleedkamer en kon een aantal keer gevaarlijk voor de Somerse goal komen. Laura Gerards had, na een Usain Bolt-achtige sprint, de gelijkmaker op haar schoen maar ze lobte de bal langs de verkeerde kant van de paal. Ook Madelon Dohmen had geen geluk in de afronding. Ze was de keepster al voorbij gelopen, maar zag dat haar inzet van de lijn werd gehaald door een verdedigster. Nadat Gigi Verkennis een prima afstandsschot op de lat uiteen zag spatten was het Mariëlle Janssen die de rebound van dichtbij benutte.
Someren wilde de wedstrijd binnen 90 minuten beslissen en probeerde weer de aanval te zoeken. Beide teams konden geen echte kansen meer creëren, al kreeg Someren wel nog een aantal corners en vrije trappen. De wedstrijd moest dus vanaf 11 meter beslist gaan worden. Al bij de eerste penalty zat Melissa Winthaegen aan de bal, maar ze zag de bal via haar handen en de paal toch erin vliegen. Ook de 3e penalty van Someren was nét geen prooi voor Melissa. Weer zat ze met haar vingertoppen aan de bal, maar de penalty was onhoudbaar. De moeilijke taak om de beslissende penalty te nemen was uiteindelijk voor Laura Gerards. Weer was het geluk niet aan Sittardse zijde. Someren-keepster Lindsey Stultiëns, die bij de eerste 4 penalty’s kansloos was, zag tot haar opluchting de laatste penalty hard tegen de lat vliegen waardoor een bekerstunt van de baan was.

FortunaSC, Jori Knops