Dionne Vasmeer
Kyona Lacroix – Marieke Vanwersch – Jiska Theunissen – Darnisha Sewbaransingh
Maisam Wehbe –  Roos Notten – Demi Schipper
Jorieke van Zandvoort – Mariëlle Janssen – Kelsey Lamers
Vanavond stond een interessante krachtmeting op het programma voor de dames van het belofteteam. Amstenrade Da1, dat vorig seizoen op een haar na het kampioenschap in de 2e klasse misliep, diende als tegenstander. Onze dames kende een slechte start deze wedstrijd want binnen 5 minuten keken ze tegen een achterstand aan. Vanaf de rechterflank kwam een goeie voorzet die door de Fortuna defensie gemist werd. Van dichtbij was het voor Lidy Dummer om de 1-0 binnen te tikken.
Fortuna liet zich niet uit het veld slaan door de snelle tegengoal en ging direct op zoek naar de gelijkmaker. Deze zou niet lang op zich laten wachten want amper 5 minuten legde de doorgeschoven Glynis Vromen de bal achter de verdediging van Amstenrade. Mariëlle Janssen liet dit buitenkansje niet onbenut en lobte de bal in één keer over de uitgekomen keepster heen; 1-1. Lang bleef de gelijke stand niet op het scorebord staan aangezien er bij de eerst volgende aanval van Amstenrade niet goed uitverdedigd werd. Melissa Winthaegen moest ver uitkomen om een diepe pass te onderscheppen, maar schoot de bal in de voeten van Lidy Dummer. Lidy kon de bal aannemen en schoot vanaf 35 meter de 2-1 over de kansloze Melissa heen.
Onder leiding van de uitblinkende Maisam Wehbe en Mariëlle Janssen ging Fortuna voor de tweede keer van de avond op jacht naar de gelijkmaker. Waar Jiska Theunissen een prima voorzet van Mariëlle vanaf de rechterkant nog over volleyde was het in de 28e minuut wel raak. Het was wederom Mariëlle die zich met een prima actie aan de rechterkant vrij speelde en gaf de bal hoog voor. Maisam kwam goed voor de verdedigster uit en kopte hard de 2-2 tegen de touwen. Helaas werd ook dit keer de gelijke stand niet lang behouden. 10 minuten na de gelijkmaker was het Sharona Demandt die de ruimte kreeg om vanaf 20 meter uit te halen. Ze raakte de bal perfect en krulde hem met veel effect in de kruising. Op slag van rust werd de achterstand bijna vergroot nadat Melissa een terugspeelbal niet goed verwerkte. Glynis Vromen kon het schot van Amstenrade van de lijn halen waarna Melissa de rebound kon vangen. Dit zou meteen de laatste actie van Melissa zijn aangezien ze nog teveel last van haar bovenbeen had om door te spelen.
Nadat de eerste helft voor Amstenrade was greep Fortuna het initiatief in de tweede helft. Met goed combinatievoetbal werd Amstenrade terug gedrongen op de eigen helft. De eerste kans van de tweede helft kwam op naam van Maisam te staan, maar haar schot was net te hoog. Roos Notten probeerde het na een kwartier spelen in de tweede helft met een schot vanaf 20 meter, maar haar schot was te zacht om echt gevaarlijk te zijn. Een vrije trap in de 70e minuut zou wel tot de gelijkmaker leiden. Maisam schoot een vrije trap vanaf 20 meter in één keer op goal. De keepster kon de harde schuiver niet klemmen waardoor Mariëlle haar tweede van de avond kon maken. Niet van plan om nogmaals op een achterstand te komen bleef Fortuna aanvallen. Dit gaf Amstenrade de kans om een aantal keer gevaarlijk te counteren. Fortuna kreeg echter de beste kans door een schot van Maisam in de 76e minuut vanaf de rand van de 16. Waar dit schot nog net naast ging was het 2 minuten later wel raak. Maisam mocht nog een keer vanaf dezelfde plaats aanleggen en schoot dit keer wel binnen de palen; 3-4!
Lang kon er niet genoten worden van de voorsprong. Bij de eerste tegenaanval van Amstenrade verkeek Dionne Vasmeer zich en liet een schot van Lidy Dummer door haar handen glippen. Diep in de blessuretijd zorgde Maisam alsnog voor de winnende treffer. Maisam mocht op de punt van de 16 een vrije trap nemen. De keepster stond verkeerd opgesteld waardoor Maisam met een bekeken schot de bal in de korte hoek kon draaien.
Vanaf de punt van de 16 maakte ze slim gebruik van de verkeerd opgestelde keepster en krulde de bal in de korte hoek waardoor onze dames met een zwaarbevochten 4-5 overwinning op zak richting de kleedkamers konden.
Bron: Fortunasc, Janko en Jori Knops