dames 1 bekeren verder !

Fortuna laat ook bij het damesvoetbal zien dat het een club is die haar lange traditie van jonge talenten een kans geven niet negeert. Sinds de invoering van de beloftes zijn er al enkele geweest die in het eerste hun debuut hebben mogen maken. Zo ook tijdens de bekerwedstrijd tegen Venray: Madelon Dohmen mocht invallen en laten zien wat ze kan op het veld.

Ik ben Madelon Dohmen, ik ben 18 jaar en woon in Susteren.

Sinds een maand speel in bij Fortuna Sittard, daarvoor speelde ik bij SV Venray. Ik ben op mijn 6e begonnen met voetballen bij SC Susteren en daar heb ik 10 jaar bij gevoetbald. Vanaf mijn 10e zat ik bij de KNVB en mede hierdoor ben ik door VVV Venlo bij SV Venray uitgekomen en daarna hier. Ik ben aan het studeren voor fysiotherapeut aan de universiteit in Hasselt.

Madelon in actie voor de beloftes

Wedstrijdverslag

Opstelling : Katja Demacker

Charlotte Schings – Loes Plantaz – Glynis Vromen – Sharon Zagar

Vera Wanrooij – Annika Pluijmen – Maisam Wehbe

Colette van Aalst – Mariëlle Janssen – Liv Aerts

Wissels : Melissa Winthaegen – Madelon Dohmen – Jess Sibilja – Jiska Theunissen

59’ Madelon Dohmen voor Mariëlle Janssen

68’ Jiska Theunissen voor Maisam Wehbe

83’ Jess Sibilja voor Charlotte Schings

Voor vandaag stond de bekerwedstrijd tegen SV Venray op het programma. Vanaf de aftrap was er meteen veel balbezit voor Fortuna. Dit werd na acht minuten al beloond. Na een mooie diepe pass van Loes Plantaz tikte Liv Aerts de bal over de keepster heen. 1-0. Het wedstrijd beeld bleef daarna hetzelfde, af en toe was er een uitbraak van SV Venray. Zo’n acht minuten voor rust maakt Annika Pluijmen er 2-0 van na een vrije trap van Vera Wanrooij. Direct na rust tekende Liv Aerts na een goede voorzet van Colette van Aalst de 3-0 binnen. Daarna waren er nog een aantal kansen voor de 4-0, helaas werden deze niet verzilverd.

Madelon kreeg voor het begin van de wedstrijd nog een afscheidskado van haar oud-teamgenoten

zonder ME en het ging meer dan prima meneer Cox

Annika haar treffer

Geen kans op onterechte buitenspelgoalen: Maurice houd alles scherp in het oog. Thumbs up.

onbekend waar de bank last van had, maar volgens de coach gaat alles goed met ze 🙂

Nawoord: Sharon Zagar viel tegen het einde van de wedstrijd uit, met wat leek op een mogelijk zware knieblessure. Gelukkig bleek de dag erna dat de kans groot is dat de schade meevalt. Fortunasc wenst Sharon een spoedig herstel toe !

En nu het punt van “langdurig eruit” toch al is aangekaart: Colette van Aalst gaat voor langere tijd niet inzetbaar zijn voor “de coach met de snor”. Gelukkig geen blessure, maar een wereldreis is de rede dat de rappe buitenspeelster met de alternatieve passeerbeweging een fiks aantal maanden niet meer te bewonderen is in het groen-geel. Australië en Nieuw-Zeeland het doel. Namens Fortunasc: een goede reis gewenst Colette en een geweldige tijd aan de andere kant van de wereld.

Bron: Fortunasc, verslag Madelon Dohmen, foto’s: Janko en Jori Knops