Dames Fortuna winnen van Antwerp FC

Opstelling:
Liv Aerts – Mariëlle Janssen – Colette van Aalst
Charlotte Schings – Vera Wanrooij – Annika Pluijmen
Sharon Zagar – Glynis Vromen – Mayke Ploemen – Jiska Theunissen
Katja Demacker
Wissels:
45e min:
Marieke Vanwersch en Jess Sibilja voor Jiska Theunissen en Colette v Aalst
61e min:
Marloes vd Vlugt, Colette v Aalst, Shirley Kocacinar en Maisam Wehbe voor Katja Demacker, Vera Wanrooij, Mariëlle Janssen en Liv Aerts
75e min:
Vera Wanrooij, Jiska Theunissen en Liv Aerts voor Mayke Ploemen, Sharon Zagar en Annika Pluijmen
Fortuna speelde haar eerste oefenwedstrijd van het seizoen meteen tegen een sterke tegenstander. Antwerp FC kwam vorig seizoen onder de naam van Beerschot uit in de BeNeLeague A waarin ze als 8e eindigde.
Fortuna was duidelijk niet onder de indruk van de hoger ingeschatte tegenstander en nam vanaf de aftrap het initiatief. Het vroeg druk zetten wierp al in de 4e minuut haar vruchten af. Vera Wanrooij kreeg de bal op een meter of 20 van de goal, bedacht zich geen moment en schoot hard en zuiver de 0-1 tegen de touwen.
Fortuna ging na het goede begin op jacht naar de 0-2. Na een kwartier spelen kreeg aanwinst Mariëlle Janssen de bal in de 16 en liet de keepster van Antwerp FC vanuit een moeilijke hoek kansloos door de bal hard in de linkerbovenhoek te schieten.
Kort na de 0-2 was het Glynis Vroomen die haar schot vanaf ruim 20 meter op de lat uit elkaar zag spatten. De 0-3 viel alsnog in de 27e minuut. Annika Pluimen zette goed door op de verdedigster van Antwerp FC en gaf vanaf de achterlijn een voorzet die precies op maat was voor Mariëlle Janssen die haar sterke debuut extra glans bijzette door van dichtbij haar 2e van de middag te maken.
Na rust ging Fortuna, waar ook Marieke Vanwersch en Jess Sibilja debuteerde, gewoon door met aanvallen. Na 55 minuten gaf Sharon Zagar, de 3e debutante van vanmiddag, een perfecte pass over 50 meter op Vera Wanrooij welke de bal prima aannam. Oog in oog met de keepster bleef Vera Wanrooij rustig en lobte de bal beheerst over de keepster heen.
Mede door de wissels aan de kant van Fortuna kwam Antwerp FC wat beter in de wedstrijd na de 0-4 en begon wat kleine kansjes te krijgen. In de 77e minuut maakte Annelies van Loock de eretreffer voor Antwerp FC door een communicatiefout in de Fortuna defensie af te straffen. Niet veel later kon ook Maisam Wehbe haar goede debuut bekronen met een goal, maar haar kopbal mistte kracht waardoor het bij 1-4 bleef.
Bron: Jori Knops