Colette van Aalst – Shirley Kocacinar – Liv Aerts

Wissels:

60e minuut: Mariëlle Janssen voor Colette van Aalst

75e minuut: Colette van Aalst voor Jess Sibilja

Zondagmiddag werkte het eerste vrouwenelftal een oefenwedstrijd af tegen DVLZ. Fortuna was vanaf het begin de bovenliggende partij hoewel dit in de beginfase, op wat afstandsschoten na, geen kansen op zou leveren. Het zou tot de 33e minuut duren voor de eerste goede kans. Colette van Aalst kreeg na een goede opbouw van achteruit de bal. Haar lage voorzet was te hard voor de Belgische defensie om goed weg te werken waardoor Charlotte Schings de kans om de rebound in te schieten; 0-1. Op slag van rust maakte Liv Aerts haar eerste van de middag. Jess Sibilja zag Liv weglopen uit de rug van haar tegenstander en gaf een goede diepe bal. Liv rondde de één tegen één situatie goed af waardoor er met een 0-2 stand gerust werd.

Na rust hield Fortuna overwicht en werden er meer kansen gecreëerd. Helaas was het DVLZ dat de eerste goal na rust maakte. Magalie Verbeeck maakte de aansluitingstreffer na een uitbraak over links. Fortuna liet zich niet van de wijs brengen door de aansluitingstreffer en bleef aanvallen. Na 63 minuten spelen kreeg Shirley Kocacinar de 1-4 op een presenteerblaadje van de keepster. De keepster schatte een diepe bal verkeerd in en kwam onnodig uit. Haar kopbal kwam voor de voeten van Shirley terecht die de bal vanaf 30 meter in één keer in de lege goal schoot. In de 70e minuut was het Charlotte die Liv voor de tweede keer deze wedstrijd alleen voor keepster zette. Liv omspeelde de keepster eenvoudig en kon de 1-4 intikken. 10 minuten na de 1-4 was het de warrig fluitende scheids die weigerde een penalty te geven. Colette was haar verdediger te snel af en stevende af op de keeper. Colette kruiste voor de verdediger langs en werd in de 16-meter getackeld. De scheids, niet gehinderd door enig consistentie in zijn optreden, oordeelde dat een tackle ook correct kan zijn als je de alleen speler raakt en weigerde de bal op de stip te leggen. 5 minuten na de niet gegeven penalty floot de scheids wel. Shirley nam de vrije trap snel waardoor de DVLZ geen kans kreeg om zich goed op te stellen. Liv maakte goed gebruik van de ruimte en haalde uit vanaf de rand van de 16 waarmee ze de eindstand op 1-5 zette.

Jess Sibilja viel uit met een omgeslagen enkel
Belgen geven een andere invulling aan de betekenis van “waterpas” en “egaal”
Volgende week zondag speelt het beloftenelftal hun eerste officiële wedstrijd. In Tegelen is Sportclub Irene om 11.30 de tegenstander voor de beker.
Bron: Fortunasc, Janko en Jori Knops