DDL: weinig aandacht voor prestatie Fortuna

Opmerkelijk: masssale steun in Rotterdam, Limburse reporter hekelt echter Fortuna aanhang.

Fortuna Sittard kende afgelopen weekend in Rotterdam de steun van 120 supporters. Naar Jupiler League begrippen mega veel. Iets wat ook de omroeper van het Kasteel opviel: “Eindelijk weer eens wat mensen in het uitvak, van harte welkom” de warme woorden voor de Limburgse getrouwen.

DDL was ook aanwezig in Spangen, althans Ivo op den Camp schrijft voor de maandag sporteditie een minimaal verslag (1/4 de A4tje zonder foto) in ons regionaal Dagblad de Limburger. Opvallend genoeg besteed de reporter buitensporig weinig aandacht aan de knappe overwinning van de geel-groenen. Des te meer aandacht voor de Sittardse aanhang. In negatieve zin wel te verstaan. Geen woord over het redelijk gevulde uitvak en de fanatieke spreekkoren en ondersteuning. Wel aandacht voor een ludieke ‘Roda degradeer voor ons’ spandoek dat werd uitgerold in Rotterdam.

Iemand die de voetbalwereld kent, kent de verhoudingen in Limburg. Roda JC is het grotere broertje welke op het punt staat te degraderen uit de Eredivisie. Iets wat tot hilarische toestanden leidt ondermeer in Venlo, Sittard en Maastricht. Voetbalminded Limburg hoopt op die zeperd en als het spel van ons cluppie zelf ontoereikend is resteert leedvermaak en humor.

·         “De 2-3 overwinning bij Sparta waren voor een flink deel van de Sittardse aanhang details.”

·         “De steun van een groot deel van de 100 meegereisde fans ontbrak volledig”

·         “De zich vaak zelf roemende aanhang had het vooral druk met andere zaken”

·         “Als het aan de schreeuwerds op de tribune ligt mag Wil Boessen de club eerder verlaten”

·         “Het Sittardse elftal kon fluiten naar een steuntje in de rug”

·         “De in geel-groen gehulde aanhangers maakten zich druk over het lot van Roda JC”

Zomaar wat quotes en de bijdrage van ‘misdaadjournalist’ Ivo Op den Camp die klaarblijkelijk niet zijn beste dag had. Volgende week een nieuwe kans zullen we maar zeggen. We sluiten af met de wijze woorden van Ivo zijn relaas: “En de Sittardse aanhang? Die werd door het elftal bedankt. Een mooi gebaar, maar niet helemaal op zijn plaats”.

Nawoord: klik hier overigens voor een ander voorvocht bijdrage van DDL eerder dit jaar. Te leuk geschreven om niet nog eens te lezen.

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen