De Graafschap – Fortuna (5-1) in de media

Het begin van 2019 begon zoals de start van 2018: met een dikke nederlaag op bezoek bij een lager geklasseerde tegenstander. Daar waar Fortuna in januari 2018 met 3-0 van FC Dordrecht verloor, was De Graafschap afgelopen zondag met 5-1 te sterk. Een media-overzicht.

Tekst- en fotoverslagen van deze teleurstellende wedstrijd vind je HIER (clubsite Fortuna) en HIER (1Limburg). De NOS-samenvatting van de pot is HIER te zien. Vanaf 30.11 minuut begint het item over Fortuna.

Tegenover de camera’s van de NOS verscheen een onthutste hoofdtrainer, René Eijer. ,,Het is een schande, echt een schande”, begint hij. ,,Deze wedstrijd bewijst dat als je geen strijd en inzet levert, je geen resultaat kunt halen. Je hebt als team zijnde een complete offday. Als je naar De Graafschap gaat weet je dat je dit soort wedstrijden kunt verwachten. Als je geen tweede bal verovert op het middenveld, geen bal vast kan houden en combinaties kunt maken, loop je tegen een zeperd aan.”

Eijer vervolgt: ,,Dit zagen we als technische staf totaal niet aankomen. We hebben een uitstekend trainingskamp gehad, waarbij iedereen stappen zette. Maar als je dit zo ziet, lijkt het wel alsof je weer op nul begint. Wat we in de eerste helft zagen: we maakten fouten en dat mag. Maar dan moet er iemand anders opstaan die fouten goed maakt en dat gebeurde niet. We verloren de slag op het middenveld. Voorin hield niemand ballen vast en achterin had Serrarens (goed voor drie goals, red.) de middag van zijn leven. Die kon alles doen. Het is een optelsommetje.”

In de rust donderde het in de kleedkamer, zegt Eijer. ,,De spelers zijn stil en wij zijn natuurlijk furieus. In de tweede helft hoop je na de 3-1 dat je door kunt drukken. Uiteindelijk maak je dezelfde fouten en wordt het 5-1. Op de bank hoop je dan alleen maar dat het geen 6 of 7-1 wordt.” Het volledige interview met Eijer vind je HIER.

Wedstrijdstatistieken volgens de NOS:

Hieronder een lading tweets die je niet moet missen:

 

Geef een reactie